Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 02:15:43

Як печеться хліб тепер знають школярі

21.05.2018   14:38Агенцiя

Кажуть, краще один раз побачити, ніж сто разів почути. Справді побачене справляє більше враження і набагато довше залишається в пам’яті.

В рамках реалізації Програми державної служби зайнятості щодо професійної орієнтації на 2017-2020 роки та з метою розширення знань школярів про світ професій, Чернігівською районною філією Чернігівського обласного центру зайнятості проведено професіографічну екскурсію на ТОВ «Рижський хліб» для учнів 8 класу Анисівської школи.

За словами головного технолога цеху випічки Андрія Куриленка,ТОВ «Рижський хліб» - єдиний в Україні хлібзавод, який використовує давні латвійські технології хлібопечення в поєднанні з сучасними інноваціями. Його відкриття відбулося торік. Нині на підприємстві працює понад сотня працівників.Завод розрахований на цілодобову роботу в три зміни, продуктивність кожної з яких складає від 3 до 5 тон готової продукції.

Андрій Куриленкорозповів, що таємниця їхнього смачного хліба криється в рецептах та майстерності видатного пекаря, майстра свого ремесла - Альберта Блумберга. Підприємство унікальне тим, що випікає стовідсотково бездріжджовий хліб з натуральної закваски, яка витримується в осикових діжках від трьох до п’яти діб в залежності від виду хліба та фази місяця. Саме так хліб набуває неповторного смаку й аромату. Борошно закуповується тільки у перевірених постачальників. У тісто не додаються дріжджі й масло. Увесь процес від приготування закваски і до відправки заготовки в піч відбувається вручну. Тільки під час замісу тіста використовується тістомісильна машина для кращого та рівномірного замішування. Піч, що сягає 17,5 метрів у довжину, є основним обладнанням заводу та не має аналогів в Україні. Вона поділяється на 4 секції, температура першої з яких 500 градусів.

Крім справжнього житнього хліба,на заводі виготовляють також хрусткі хлібні чіпси, сухарі і сухарики. Вони робляться з цільного свіжоспеченого хліба та не містять жодних консервантів і покращувачів смаку, а в якості добавки використовуються тільки натуральний сушений часник та цибуля.

Підприємство постачає запашні паляниці до Києва, Одеси, Дніпра і, звісно, продає в Чернігові. Хліб можна придбати як в невеличких приватних магазинах, так і у великих торговельних мережах місцевого та всеукраїнського формату, таких як «Ашан», «Сільпо», «Велика Кишеня»,«МегаМаркет», «Таврія В», «ЕкоМаркет»,«Новус».Продукція хлібозаводу «Рижський Хліб» дуже популярна серед споживачів у Латвії та інших країнах Європи.

Під час екскурсії учні на власні очі побачили весь процес виробництвавід замісу тіста до його випікання, нарізки, пакування, ознайомилися з перспективами розвитку підприємства, умовами праці, особливостями таких професій, як пекар, кондитер, тістороб,дізналися про актуальні вакансії. Школярі навіть мали змогу скуштувати продукцію.

Насамкінець фахівець служби зайнятості Юлія Ухабова порадила підліткам відповідально поставитися до вибору професії, щоб у майбутньому працювати за фахом і бути задоволеним своєю роботою.


Чернігівський обласний центр зайнятості

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини