Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 04:09:20

Прокуратурою області викрито групу осіб, які протиправно заволоділи майном ДП НАК "Надра України" вартістю понад 2 млн. грн.

05.04.2018   09:45

Прокуратурою області спільно з співробітниками інших правоохоронних органів області викрито працівників Дочірнього підприємства Національної Акціонерної Компанії «Надра України» «Чернігівнафтогазгеологія», Прилуцької нафтогазорозвідувальної експедиції цього підприємства та господарюючого суб»єкта приватної форми власності, які шляхом підробки офіційних документів протиправно заволоділи майном вартістю понад 2 млн.грн.

Досудовим розслідуванням, яке здійснюється під процесуальним керівництвом прокуратури області, установлено, що з метою заволодіння 248  бурильними трубами загальною довжиною 2361,5 метрів, що належать ДП НАК «Надра України «Чернігівнафтогазгеологія» та передано в оренду приватному товариству, зареєстрованому у м. Полтава, було складено завідомо неправдиві документи про повернення, відбракування і списання бурильного обладнання.
   
Слідчим управлінням Головного управління Національної поліції в області девятьом виконавцям та посібникам повідомлено про підозри у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 366 КК України (видача службовою особою завідомо неправдивого офіційного документу) та ч. 5 ст. 191 КК України (заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинене в особливо великих розмірах, за попередньою змовою групою осіб).
   
На даний час слідство триває, вживаються заходи з метою встановлення всіх обставин кримінальних правопорушень.

Довідково: санкція ч. 5 ст. 191 КК України передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та з конфіскацією майна.


Прес-служба прокуратури Чернігівської області

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.