Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 08:43:14

У прокуратурі області відбувся семінар із питань організації роботи у сфері запобігання та протидії корупції

12.03.2018   11:02Агенцiя

У прокуратурі Чернігівської області у режимі відеоконференції відбувся семінар, організований Генеральною прокуратурою України, на тему: «Актуальні питання застосування антикорупційного законодавства щодо дотримання вимог фінансового контролю».

У заході взяли участь керівники структурних підрозділів прокуратури області, керівники місцевих прокуратур, їх заступники та прокурори прокуратур, відповідальні за вказаний напрям роботи.

Відкриваючи семінар, начальник відділу організації діяльності у сфері запобігання та протидії корупції Генеральної прокуратури України Валентина Сенник, наголосила на актуальності питання забезпечення декларування особами, уповноваженими на виконання функцій держави для протидії корупційним проявам.

Під час семінару доповідачами висвітлено особливості заповнення декларації особами, уповноваженими на виконання функцій держави, проблемні питання подання повідомлення про суттєві зміни у майновому стані, необхідності суворого дотримання вимог Закону України «Про запобігання корупції» при поданні декларації прокурорами.

Особливу увагу доповідачі зосередили на відповідальності, передбаченої законодавствам за порушення у сфері декларування, а саме за несвоєчасне подання без поважних причин Е-декларації, неповідомлення або несвоєчасне повідомлення  про суттєву зміну майнового стану (ч. ч. 1, 2 ст. 172-6 КУпАП).

Семінар пройшов у формі живого діалогу, у ході якого учасники обговорювали проблемні питання, обмінювались думками та ділились досвідом.                                          


Прес-служба прокуратури Чернігівської області

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.