Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 квітня, 06:39:56

День Героїв Небесної Сотні на Чернігівщині

21.02.2018   09:25Агенцiя

Віче «Українська революція: від героїв Крут до героїв Небесної сотні», відбулося 20 лютого на Красній площі Чернігова.

На віче зібралися громадські діячі, учасники Євромайдану та Революції Гідності, військовослужбовці, громада міста. Засвідчити свою повагу та вшанувати пам'ять патріотів, які віддали своє життя за єдність та справедливість завітали голова обласної ради Ігор Вдовенко та його заступник Арсен Дідур, заступник голови облдержадміністрації Наталія Романова, заступник Чернігівського міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради – керуючий справами виконкому Сергій Фесенко, настоятель храму Святої Великомучениці Катерини, секретар Єпархії Української Православної церкви Київського Патріархату протоієрей Роман Кіник.

Після завершення віче учасники заходу долучились до перегляду документального фільму «Небесна сотня» з циклу «Зима, що нас змінила» та фотовиставки Маріанни Харді та Віктора Кошмала в Обласному молодіжному центрі.

Цього ж дня заходи, присвячені пам’яті Героїв Небесної Сотні, відбулись і в районах області. Їх учасники висловили глибоку повагу до подвигу людей, які віддали свої життя за волю й незалежність України, вшанували світлу пам’ять Героїв хвилиною мовчання.

Керівники органів державної влади та місцевого самоврядування, представники широких кіл громадськості та духовенства, учні та студенти місцевих навчальних закладів поклали квіти на могили Героїв Небесної Сотні Віктора Орленка у селі Талалаївці Ніжинського району та Андрія Мовчана у Великих Осняках на Ріпкинщині.

Крім того, у суботу, 18 лютого, у селищі Дмитрівка Бахмацького району відбувся мітинг-реквієм та покладанні квітів до могили Героя Небесної Сотні Василя Прохорського.

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.