Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 14:29:10

Проект FORBIZ: пілотна програма в дії

02.02.2018   08:12Агенцiя

Наприкінці минулого року на Чернігівщині стартувала пілотна Програма з розробки та реалізації місцевих стратегічних документів, спрямованих на розвиток малого та середнього підприємництва (МСП) в рамках проекту FORBIZ.

Відповідний Меморандум про співпрацю підписано 18 грудня 2017 року.

Відтак, Чернігівська облдержадміністрація, міські ради Чернігова та Ніжина отримають методичну підтримку від експертів FORBIZ на всіх етапах формування політики розвитку МСП та її впровадження.

Читати також: Для розвитку малого й середнього підприємництва

Варто зазначити, що вже створені три робочі групи (обласна та міські) з розробки стратегічних документів. До груп із 13-15 осіб входять як представники органів влади, так і бізнес-спільноти. Вони напрацьовуватимуть програми для практичного впровадження в малому й середньому бізнесі.

Тож сьогодні у Чернігові відбувся перший навчальний модуль «Введення до Програми. Аналіз сектора МСП» за участі експертів FORBIZ, зокрема старшого консультанта з питань політики розвитку МСП Богдани Александрової-Ефе, координатора проекту FORBIZ Ольги Красовської та радника проекту Юрія Вдовенка. Долучилася до роботи місцевий координатор Програми Світлана Полторацька — заступник директора Департаменту економічного розвитку Чернігівської ОДА.

Богдана Александрова-Ефе: «Кожний із нас має усвідомити, що потрібні зміни. Малі та середні підприємства формують основу економіки європейських країн та забезпечують 85% нових робочих місць. В Україні ж відсутній уніфікований підхід до довгострокового стратегічного планування розвитку такого бізнесу як на регіональному, так і на місцевому рівнях. Крім того, не забезпечується принцип державно-приватного діалогу. Наразі Чернігівщина має можливість стати флагманом розвитку МСП в країні, адже її досвід буде рекомендований для решти областей та міст України».

Учасники навчання, розділені на шість підгруп, не тільки ознайомилися із теоретичними аспектами роботи, а й виконували практичні завдання (визначення основних трендів розвитку МСП регіону, SWOT-аналіз тощо). Також отримали домашнє завдання, яке мають виконати впродовж тижня.

 ДОВІДКОВО: Проект технічної допомоги EU4Business|FORBIZ фінансується ЄC та впроваджується консорціумом GFA. Проект надає технічну підтримку Міністерству економічного розвитку і торгівлі України у галузі регуляторної політики та політики МСП. Його основна мета – створення сприятливого середовища для розвитку підприємництва, зокрема для представників малого і середнього бізнесу.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації
 

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини