Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 13:17:56

Розповівши про "грошову реформу", шахрайка видурила у жительки Прилуччини майже 100 тисяч гривень

05.01.2018   10:22

Жертвою шахрайства стала 80-річна бабуся. Впустивши в дім лиходійку, яка представилася працівником соціального захисту, старенька втратила 70 тисяч гривень і 1 тисячу доларів. Тепер шахрайку шукає поліція міста Прилук.

Надмірна довірливість – наш перший ворог, який працює на руку шахраям. У багатьох випадках величезних втрат могло б не бути, якби сама жертва проявила хоча б трохи обережності.

Як розповіла потерпіла поліцейським, самозванка, яка видавала себе за працівницю служби соціального захисту, переконливо розповіла пенсіонерці про «грошову реформу». Старенька повірила в це і не вагаючись обміняла свої заощадження на «нові» купюри.

- Біля під’їзду мене чекала жінка, - розповідає бабуся, - вона представилася працівником соціальної служб та сказала, що прийшла допомагати пенсіонерам, мовляв, грошова реформа, тож будемо міняти старі гроші на нові.

Жінка виглядала добре, тож, старенька чомусь одразу їй повірила. Тим більше, що добродійка добре розумілася на проблемах пенсіонерів і давала поради як поводитися в тій чи інший ситуації.

Після нетривалої психологічної «обробки» пенсіонерка витягла всі свої заощадження, що відкладала на чорний день (а це майже 100 тисяч гривень), та віддала зловмисниці. Та пообіцяла, що через пару годин принесе «нові» гроші та пішла собі.

Хоча бабуся й одразу звернулася до поліції, «добродійка» вже встигла втекти.

Нині поліція Прилук робить усе можливе, щоб розшукати шахрайку та закликають громадян бути більш уважними до незнайомців і ні в якому разі не впускати їх до оселі, тим більше, не віддавати свої гроші.

Поліція наголошує, що ні соціальні служби, ні громадські організації не мають ніякого відношення до операцій з готівковими коштами. На шахраїв в кримінальному кодексі є стаття 190 Кримінального Кодексу України (шахрайство), в якій зазначено, що заволодіння чужим майном або придбання право на майно шляхом обману чи зловживання довірою карається штрафом до п’ятдесяти неоподаткованих мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до трьох років.

 
Сектор комунікації поліції Чернігівської області

Останні новини Чернігівщини

Переселенці і ветерани війни: що пропонує служба зайнятості 13:15

Продовжуємо інформувати роботодавців, переселенців та ветеранів про можливості та ресурси служби зайнятості. Черговий «круглий стіл» за участю громадян цих категорій, а також представників місцевої влади, служби зайнятості та соціальних партнерів відбувся в Менській міській раді під головуванням директорки Чернігівського обласного центру зайнятості Людмили Ключник.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:53

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення, 1 дорожньо-транспортну пригоду та 3 пожежі. Внаслідок цих подій загинула 1 особа та 2 особи постраждали.

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців 08:37

У рамках державної програми «єВідновлення» компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців.

16 квітня: цей день в Україні і світі

16 квітня: цей день в Україні і світі 08:32

ДЕНЬ 783 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 783 RUSSIAN AGRESSION

Прокуратура на захисті інтересів держави у сфері охорони і збереження територій та об’єктів природно-заповідного фонду в умовах воєнного стану 17:11

Козелецькою окружною прокуратурою встановлено порушення інтересів держави під час використання земель природно-заповідного та лісового фондів, а саме земель регіонального ландшафтного парку «Міжрічинський», який є одним із найбільших природних парків України за площею – майже 79 тис. га та розташований на півночі країни між річками Дніпром та Десною на території Чернігівської області.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини