Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 02:12:23

Чернігівська міська дитяча стоматологічна поліклініка на сьогодні повністю оновила своє обладнання й використовує сучасні методики лікування

18.12.2017   11:34

Оновлення та осучаснення медичної апаратури – важливий крок у підвищенні ефективності медичної допомоги. Особливо важливе значення це має при наданні медичного обслуговування дітям, зокрема, при лікуванні зубів. Проте, новітня апаратура і запровадження сучасних методик та технологій у дитячій стоматології допомагають подолати негативні відчуття у дітей.

Тільки цього року за кошти міського бюджету в міську дитячу стоматологічну поліклініку придбані дві сучасні стоматологічні установки, які уже введені в дію у попередньо оновленому кабінеті закладу. Вартість установок майже 200 тисяч гривень, з яких 190 тисяч - кошти з міської скарбниці і 9980 грн – власні надходження поліклініки.

Про це розповівголовний лікар дитячої стоматологічної поліклініки Віктор Струц. На сьогодні у поліклініці замінені всі 12 стоматустановок, окрім однієї, яка закуплена ще у 2006 році, але у нормальному робочому стані. Кожного місяця медична техніка проходить належне технічне обслуговування.

Крім того, дитяча стоматполіклініка має пересувний стоматкабінет, який придбаний за державні кошти у 2006 році. Цей кабінет обслуговує дитячі садки та школи міста, а влітку дитячий оздоровчий табір «Дружба». У підпорядкуванні дитячої стоматполіклініки працюють 2 стоматологічні кабінети у денному стаціонарі дитячої поліклініки № 2.

Головний лікар повідомив, що у дитячій поліклініці використовуються усі сучасні методики лікування, що є найкращими сьогодні на ринку стоматології в Україні. У лікуванні використовується як бюджетний матеріал, так і матеріали преміум-класу - фотополімерні матеріали останнього покоління, звичайно, для пацієнтів більш старшого віку. Міська дитяча поліклініка обслуговує дітей до 18 років.

Для лікування молочних зубів використовуються склоіономерні цементи, а також, компомери, як різновид кольорових пломб. За словами головного лікаря, миш'як не використовується у їх практиці понад 20 років. Сьогодні застосовують бальзамуючу речовину (мікродози параформальдегіду), яка може перебувати у зубі до 10 діб, а при необхідності й більше.

Протягом останніх років зроблений капітальний ремонт у всіх лікувальних кабінетах поліклініки. Також капітально відремонтований дах будівлі поліклініки, замінені всі вікна, що дуже важливо, адже ця будівля побудована до 1869 року (належала чернігівському купцю).

Поліклініка розрахована приблизно на 400 відвідувань у день, і кількість відвідувачів кожного року зростає. Наприклад, минулого року у поліклініці отримали медичну допомогу38 727 дітей, що склало 83628 відвідувань загалом. Серед них – 4435 дітей з інших регіонів.  За 9 місяців поточного року поліклініку відвідала 31 тисяча дітей (64 тисячі відвідувань), з них 3 тисячі дітей не є чернігівцями.

Віктор Струц також  зауважив, що у місті діють приблизно 36 приватних стоматологічних кабінетів для дорослих, які мають ліцензію на медичну практику, але у реальності їх набагато більше. Проте, понад 90 % з них не мають ліцензії на обслуговування дітей.

 
Прес-служба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини