Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 19 березня, 08:11:30

Господарський суд зобов’язав лісокористувача відшкодувати 1,7 млн. грн. збитків, завданих незаконною вирубкою 460 дерев

12.12.2017   07:38Агенцiя

Органами прокуратури області проводиться системна робота, спрямована на протидію правопорушенням у сфері лісокористування та стягнення заподіяних державі збитків.

Так, органами Держекоінспекції в області за результатами проведеної перевірки зафіксовано факт незаконної вирубки дочірнім агролісогосподарським спеціалізованим підприємством, що є постійним лісокористувачем, 460 дерев сосни та акації білої поза межами ділянки, передбаченої для вирубки без лісорубного квитка. Внаслідок таких дій  заподіяно збитків на суму 1,7 млн. грн.

З метою їх відшкодування уповноважений орган державного контролю звернувся з позовом до суду.

Зважаючи на актуальність справи та розмір заподіяних збитків, прокурором здійснено вступ у розгляд даної справи на стороні позивача.

За активної участі прокурора, судом визнано факт порушення постійним лісокористувачем природоохоронного законодавства та повністю спростовано висновок експерта, наданих у ході проведення експертного дослідження за клопотанням представника відповідача.

Як наслідок, рішенням суду від 07.12.2017 позов задоволено та зобов’язано лісокористувача відшкодувати 1,7 млн грн, завданої шкоди шляхом перерахування коштів до спеціального фонду Державного бюджету України.

Правову оцінку діям конкретних службових осіб, з вини яких допущено зазначені порушення, буде надано в рамках кримінального провадження, досудове розслідування в якому наразі триває. 


Прес-служба прокуратури Чернігівської області

Останні новини Чернігівщини

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій 12:34

Упродовж минулого тижня (з 11 по 18.03.2024) щоденно в підрозділах Головного управління ДСНС України у Чернігівській області перебувало на цілодобовому чергуванні 201 чоловік особового складу та 72 одиниці спеціальної техніки

Книжкові подарунки від Українського ПЕН!

Книжкові подарунки від Українського ПЕН! 12:28

15 березня до Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових завітали представники Українського ПЕН з чудовими книжковими подарунками!

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 12:24

Протягом минулої доби зареєстровано 28 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди та 26 пожеж. Внаслідок цих подій загинули 2 особи та 2 особи постраждали.

 Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту

Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту 10:22

Впродовж минулої доби у Чернігівській області сталися дві дорожньо-транспортні пригоди за участю водіїв мототранспорту, в результаті яких двоє людей загинуло та двоє зазнали травм.

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою 10:13

Навіть у період воєнного стану на Чернігівщині є роботодавці, які пропонують роботу з гідною зарплатою. Кому і скільки готові платити?

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини