Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 20:58:02

Відкрито меморіальну дошку

08.12.2017   12:22

«Мамо, не плач. Я повернусь весною. У шибку пташинкою вдарюсь твою. Прийду на світанні в садок із росою, А, може, дощем на поріг упаду», – такими словами розпочався мітинг, присвячений встановленню меморіальної дошки загиблому захиснику України, воїну АТО, герою Валерію Віталійовичу Голобородько. Меморіальна дошка встановлена на стіні Ніжинської ЗОШ № 12, в якій він навчався.

Валерій Голобородько народився 23 серпня 1975 року у Ніжині, де і пройшло його дитинство.

15 квітня 2014 року Валерій вступив до лав Збройних сил України для участі в АТО. І прослужив там рік. Отримав численні травми і поранення. Хворів. Висновок лікарів - контузія.

5 жовтня 2015 року Валерій Голобородько помер у Чернігівській обласній лікарні. Похований у Ніжині.

На мітингу були присутні міський голова Анатолій Лінник, перший заступник міського голови Григорій Олійник, начальник управління освіти Станіслав Крапив`янський, заступник начальника управління освіти  Надія Пономаренко, голова Ліги «Ділова жінка» і помічник народного депутата Олександра Кодоли Тамара Стратілат, родина загиблого героя: дружина Юлія Голобородько з сином Нікітою, літня мама героя з братом Анатолієм, друзі, учні і вчителі школи.

Юлія Голобородько зауважила, що ініціатива встановлення пам’ятного знаку була загальнородинним рішенням.

До відкриття меморіальної дошки було запрошено Анатолія Валерійовича, рідного брата Анатолія та сина Нікіту .

Міський голова висловив співчуття сім’ї героя, наголосив, що ми завжди маємо пам`ятати  про важливість вічного подвигу воїнів, які брали участь в АТО і воюють досі на Сході. Зазначив, що ми маємо звертати особливу увагу на виховання патріотизму у підростаючого покоління, виховувати їх гідними громадянами своєї країни. І висловив побажання, щоб такі таблиці і пам’ятні знаки якомога менше встановлювались по всій Україні. А ми, через біль втрати, все-таки зможемо досягти мети – перемоги над ворогом, бо з нами Правда і Бог.

Голова Ліги «Ділова жінка» Тамара Стратілат долучилася до слів Анатолія Лінника, висловила співчуття родині Валерія Голобородька. Зазначила, що розділяє біль втрати, пообіцяла що не залишить родину без її підтримки.

Потому звучало ще багато спогадів про Валерія, брали слово і його однокласники, і керівник з колишньої роботи, і директор школи. Всі згадували лише кращі миті життя...

Закінчився мітинг хвилиною мовчання на честь героя і піснею «Молитва за Україну» у виконанні маленьких ніжинців, учнів ЗОШ №12.

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини