Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 02:50:48

Волонтер Корпусу Миру Кайл Колд: "Реформа місцевого самоврядування - це величезний прорив для України"

30.11.2017   15:14Агенцiя

Про можливості реалізації власних ідей, допомогу громадам та соціальний контракт – останній публічний виступ волонтера Корпусу Миру США Кайла Колда в Чернігові – в форматі тематичної зустрічі в Чернігівському центрі розвитку місцевого самоврядування.

Протягом дворічного перебування в Україні та роботи в громадській організації «Сіверський інститут регіональних досліджень» Кайл встиг відвідати чимало громад Чернігівської області, провести безліч дискусій, круглих столів, розмовних клубів тощо. Серед цільової аудиторії – студенти та викладачі, представники громадських організацій, органів місцевого самоврядування, громадськості, державні службовці. Серед залучених організацій: Чернігівський центр перепідготовки та підвищення кваліфікації, Обласна універсальна наукова бібліотека імені В.Г.Короленка, Чернігівська міська та Сосницька селищна ради. Діяльність волонтера в Україні здійснювалася в рамках проекту Розвитку громад. 

«Дуже важливо говорити з людьми, підтримувати їх. Насправді в Україні люди набагато більш доброзичливі та готові допомагати один одному», – розповів волонтер свої враження.

Символічно, що свою останню публічну зустріч в м.Чернігів волонтер провів саме в Чернігівському центрі розвитку місцевого самоврядування.  Адже в 2017 році одним з основних напрямів роботи волонтера стала реалізація проекту «Спільний розвиток для публічного сектору». В його рамках проведено семінари-тренінги на  тему «Процес децентралізації та спільний розвиток території». 8 з них – в громадах Чернігівської області, які на той розпочали процес об’єднання, а нині його успішно завершили.

Семінари спрямовувалися на комунікацію, інформування стосовно децентралізації, а також основних понять розвитку територій, сприйняття спільного розвитку та спільних проблем, оцінки і визначення пріоритетів, співвідношення базової інфраструктури територій та розвитку.

«Реформа місцевого самоврядування – це величезний прорив для України. Адже люди часто не знають як робити і чекають вказівок щодо того, що робити. Коли українці почнуть брати на себе відповідальність і поважати один одного це і є соціальний контракт, побудова спроможного суспільства», – зазначив Кайл Колд. Хлопець додав, що в Україні і Сполучених Штатах Америки проблеми в суспільстві схожі. 

Спілкуючись з громадами та підсумовуючи свою дворічну діяльність в Чернігові Кайл Колд наголосив на важливості реалізації громадських ініціатив, необхідності спільного вирішення проблем громади, стратегічного планування та побажав українським громадам успіху в цьому напрямі.

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.