Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 10:51:28

В Чернігові поминали бійців роти "Чернігів", загиблих за Україну

16.11.2017   17:25Агенцiя

16 листопада в соборі Святої Великомучениці Катерини відбулася поминальна літія за правоохоронцями, які загинули в бою із російськими окупантами в станиці Луганській.

Герої загинули 16 листопада 2014 року в бою з диверсійно-розвідувальною групою російсько-терористичних військ, яка намагалася прорватися в український тил в районі залізничного переїзду біля Станиці Луганської.

Спецпризначенці вирушили на допомогу військовикам, але потрапили в засідку. Їх «Газель» була обстріляна ворогом з гранатометів та автоматичної зброї й згоріла вщент. Але хлопці не відступили, а мужньо прийняли бій. Навіть тяжко поранені чернігівці били ворога, доки не надійшла допомога.

Тоді загинули троє бійців – Віктор Запека, Андрій Іщенко та Олександр Найдьон. Ще п’ятеро побратимів отримали поранення різного ступеню. Влітку 2016-го від отриманих в тому бою ран помер ще один патріот з цієї героїчної когорти – Роман Лось.

Протоієрей храму Святої Великомучениці Катерини Роман Кіник відправив поминальну літію за загиблими бійцями спецпідрозділу «Чернігів» та усіма уродженцями Чернігівщини, які віддали життя за свободу і незалежність України на російсько-українській війні, померлих від ран та замордованих окупантами у полоні.

Священнослужитель виголосив перед прихожанами проповідь, у якій наголосив, що хлопці загинули як герої, і своїм коротким, але яскравим життям подали гідний приклад сумлінного виконання священного обов'язку захисту Батьківщини.

Після поминальної літії побратими відвідали могили Героїв та поклали квіти до місць вічного спочинку бійців.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини