Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 12:46:54

Добрі справи швидкоруч

07.10.2017   13:56

Ініціатива громадськості — хороша справа, за умови, якщо її дії погоджено з місцевою владою. Прилучани вже встигли впевнитися у цьому на прикладі важливих для міста зупинкових розкладів руху автобусів.

Цього тижня за ініціативи активіста громадської організації “Прилуцький козацький полк” Владислава Мартиненко та за спонсорської підтримки депутата міської ради Артема Рожка розпочалося встановлення табличок позупинкових графіків руху міських автобусних маршрутів. Міська рада попереджає, що дані таблиці не відповідають реальному розкладу руху міського транспорту, оскільки зазначена в них інформація була дійсною лише на початку 2017 року.

На сьогодні майже 40% маршрутів у розміщених графіках руху змінено з тих чи інших причин. Наприклад, графік маршруту №2а було затверджено лише 15 вересня цього року, оскільки мешканці мікрорайону Військового містечка №12 ініціювали додання ще однієї хідки автобуса в даному напрямку о 19 годині. Також додано дві вечірні хідки маршруту №2б, останній з яких від'їжджає з “Мятно-Дослідної станції” о 21.25 і о 21.55 завершує рух у “273 кварталі”. Внесено зміни в графіки руху маршрутів №9, №20, №16. За ініціативи голови комітету самоорганізації населення мікрорайону Рокитне планується ущільнити маршрут №38. За висновками Управління Укртрансбезпеки у Чернігівській області внесено зміни в декілька одиниць маршруту №21. Усі ці зміни не включено в розміщені позупинкові графіки руху.

Звідки ж виникли ці графіки розповів заступник міського голови Олександр Сивенко.

На початку року однією з громадських організацій проводився конкурс “Громадських ідей”. Тоді до посадовця звернувся студент агротехнічного коледжу, який виявив бажання взяти участь у конкурсі з метою виготовлення позупинкових табличок. Дійсний на початок року графік Олександр Сивенко надав Владиславу Мартинеко, хоча на той момент він був розміщений у вільному доступі на сайті міської ради. Та молодий активіст не виграв проекту й більше до міської ради не звертався. Вочевидь, за плином половини року хлопець віднайшов нового спонсора проекту...

У результаті протягом половини тижня мешканці міста масово звертаються за вказаним у таблицях номером телефону і скаржаться на недотримання графіків руху перевізниками.

З цього приводу виникає ряд запитань до представника громадськості, оскільки міська рада не має відношення до розробки проекту й не несе відповідальності за його зміст, вказувати номер телефону приймальні міського голови на власному творінні хлопець не мав права.

Крім того, наприкінці 2016 року міський голова Прилук дала розпорядження розробити позупинкові графіки руху міських автобусних маршрутів й віднайшла необхідну суму спонсорських коштів на їхнє виготовлення. Таблиці повинні бути виконаними за вимогами державних стандартів, друкуватися на жовтому тлі та розміщуватися під знаком “Автобусна зупинка”. Також міський голова ініціювала підсвітку графіків руху, щоб їх було видно в нічний час доби.

Затримка у виготовленні таблиць очевидна. Доопрацювання офіційних графіків руху продовжиться до кінця 2017 року. Бо лише в грудні буде проведено останній великий конкурс по визначенню перевізників, на які додатково виставлять сім міських автобусних маршрутів. Процедурні питання, що супроводжуватимуть дане рішення потребують довготривалих періодів оприлюднення. Тому позупинкові графіки руху буде можливо розмістити лише в лютому 2018 року.

Розробка стабільних графіків руху дозволить запустити проект онлайн-контролю руху громадського транспорту через смартфони, що вже практикується багатьма містами України. І найголовніше — міська рада планує скористатися досвідом впровадження штрафних санкцій за порушення графіків руху громадського транспорту для перевізників з початку наступного року.


Прес-секретар міської ради Любов Рубан

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини