Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 07:36:27

Розпочались навчання за участю більше 1000 резервістів оперативного резерву першої черги

07.09.2017   08:15Агенцiя

В оперативному командуванні "Північ" Сухопутних військ Збройних сил України на одному з полігонів розпочались збори резервістів оперативного резерву першої черги.

Майже з усіх куточків України призвали більше 1000 чоловік, які у продовж місяця у складі штатних розрахунків відпрацюють усі елементи бойової підготовки та практично відпрацюють тактичні навчання з бойовою стрільбою.

Основною метою проведення даного заходу - є відновлення навченості особового складу оперативного резерву у діях при озброєнні у складі підрозділів та підготовка до виконанні завдань за призначенням.

Варто зазначити, що до складу оперативного резерву першої черги входять військовослужбовці, які відслужили вже рік по мобілізації, мають досвід ведення бойових дій в зоні проведення АТО та продовжують нарощувати набуті навички за свої ми спеціальностями під час проведення подібних навчать та зборів.

Слід відмітити,що під час проходження таких зборів резервісти мають нагоду укласти контракт та продовжити службу саме у тій військовій частині, в якій вони проходять збори без додаткової перепідготовки у навчальних підрозділах.

На час проведення зборів усіх резервістів буде поставлено на усі види військового забезпечення, без втрати попереднього місця роботи та нараховане фінансове забезпечення, в залежності від займаної посади.

Завершальним етапом зборів - стане проведення тактичних навчань з бойовою стрільбою, під час яких буде оцінено ступінь підготовленості як індивідуально кожного, так і ступінь злагодженість дій підрозділів в цілому.


Оперативне командування "Північ"

Останні новини Чернігівщини

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00 15:02

О 09 год. 03 хв. 17 квітня ворогом здійснено ракетний обстріл території міста Чернігова. Сталося пряме влучання в будівлю соціальної інфраструктури.

Увага! Тимчасові зміни у русі громадського транспорту! 12:27

Тролейбусні маршрути № 10 та №11 тимчасово (до усунення наслідків ракетного удару) не працюватимуть.

Вранці 17 квітня росіяни завдали 3 ракетних ударів по Чернігову. 12:18

"Наразі триває пошуково-рятувальна операція. Зараз вже можу казати про 9 загиблих, вбитих російськими терористами. Більше 20 поранених", - сказав в інтерв'ю телеканалу 1+1 начальник Чернігівської ОВА Вʼячеслав Чаус.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 08:45

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 4 пожежі та 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення. Внаслідок цих подій загинула 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини