Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 18:38:06

Популяцію диких кабанів регулюватимуть, аби убезпечити свійських

29.08.2017   12:37Агенцiя

Виконання заходів з профілактики та ліквідації інфекційних хвороб тварин на території області обговорили члени Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Чернігівській ОДА 28 серпня.

Засідання провів перший заступник голови облдержадміністрації Леонід Сахневич.

Динаміка поширення африканської чуми свиней в Україні, в тому числі і в нашій області, є загрозливою. Так, з початку цього року в країні зареєстровано 97 випадків захворювань тварин: 84 – серед домашніх свиней, 13 – у дикій фауні. На Чернігівщині цьогоріч зареєстровано 2 осередки АЧС – у ТОВ «Світанок» Бобровицького району та в с. Обмиш Борзнянського району.

Серед заходів боротьби з розповсюдженням хвороби – проведення депопуляції диких кабанів. Саме на активізації цієї діяльності наголошував перший заступник голови облдержадміністрації під час обговорення дій з попередження поширення африканської чуми свиней. Зокрема, мова йшла про необхідність більш дієвого реагування на проблему з боку представників лісового та мисливського господарства.

Дикі тварини в багатьох випадках є носіями інфекційних хвороб. А оскільки вони постійно мігрують – можуть поширювати АЧС з територій сусідніх країн і областей. Тому знищення диких кабанів є вимушеною мірою, щоб захистити поголів’я свиней у місцевих господарствах. Заходи депопуляції тварин проводитимуть під наглядом контролюючих органів.

– Кожен керівник відповідної служби має забезпечити своєчасне та повне виконання визначених завдань, аби не допускати розповсюдження АЧС на території Чернігівщини та убезпечити від збитків господарства тваринницької галузі області, – підсумував Леонід Сахневич.

 
Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.