Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 01:41:08

Більше трьох десятків одиниць техніки задіяні для вивезення сміття з житлових будинків Чернігова

22.08.2017   08:29

Начальник цеху санітарної очистки міста КП «АТП-2528» Руслан Кречківський: - З контейнерних майданчиків сміття вивозять щоденно: у будні, вихідні й свята. З будинків зі сміттєпроводом (у новобудовах – це можуть бути контейнери, закриті в спецприміщенні), де збирається сміття лише з одного під`їзду, відходи вивозяться тричі на тиждень.

З приватного сектору за нормами сміття вивозиться один раз на тиждень. Відбувається це за погодженим графіком. Але за запитом жителів частота та час вивезення можуть змінюватися.

Крім того, раз на місяцьу приватному секторі відбуваєтьсявивезення великогабаритного сміття, і відповідна складова внесена у тариф. У будинках, що обслуговуються ЖЕКами, організацією вивезенням габаритних відходів займається балансоутримувач.

Начальник КП «Новозаводське» Віталій Морський зазначив, що за зверненням мешканців також можливо встановити нові контейнерні майданчики. Ділянка для сміттєвих баків визначається комісією за участю представників управління архітектури та містобудування, санепідемстанції, ЖЕКу, що обслуговує даний  будинок (чи будинки) та комунального підприємства «АТП-2528», яке і здійснює вивезення сміття. Якщо виділена ділянка відповідає всім нормам (враховується відстань до будинків, можливість під`їзду сміттєвозів), то виконком міської ради виділяє кошти на всі необхідні роботи, ділянка землі асфальтується, закуповуються та встановлюються контейнери.

Втім, за останній час нових майданчиків з євроконтейнерами не збільшилося у місті, хоча часто люди скаржаться на їх віддаленість. Віталій Морський пояснив це тим, що працівники комунальних підприємств, розглядаючи варіанти встановлення сміттєвих контейнерів, стикаються зі спротивом жителів інших будинків, до яких ця ділянка виявляється більш наближеною, хоча контейнерний майданчик встановлюється відповідно до всіх санітарних норм.


За інформацією ЖКГ міської ради

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини