Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 12:55:11

Демонтаж металевих незаконно встановлених гаражів у Чернігові вже розпочався

20.07.2017   08:22Агенцiя

На території міста перебуває 786 металевих гаражів без отримання відповідних дозволів та 243 об’єкти встановлені на підставі дозвільних документів, проте є необхідність проведення перевірки строків дії даних документів.

Наразі вже 11 власників гаражів повідомлені про те, що їм необхідно надати дозвільні документи. Про це повідомили в КП «Муніципальна варта» міської ради, яке у нашому місті контролює стан благоустрою, забезпечення чистоти, порядку утримання і прибирання вуличних, дворових територій, парків, скверів та додержання тиші в громадських місцях.

Офіційні повідомлення про виявлення гаражів та їхні адреси розміщуватимуться на офіційному веб-сайті Чернігівської міської ради за посиланням http://chernigiv-rada.gov.ua/misto/municipal-mess.

Як вже повідомлялося раніше, на пленарному засіданні 21-ї сесії Чернігівської міської ради депутати затвердили Порядок демонтажу тимчасових (металевих) гаражів на території міста, який передбачає механізм, підстави, терміни і порядок проведення демонтажу гаражів, які розміщені з порушеннями, подальше поводження з демонтованими об’єктами, а також порядок відшкодування витрат, пов’язаних з їх демонтажем.

При виявленні гаража, який встановлений з порушеннями, КП «Муніципальна варта» міської ради складає відповідний акт. На гаражі буде розміщене інформаційне повідомлення (наклейка) для власника, в якому зазначено порядковий номер та строк (два тижні), протягом якого йому необхідно з’явитись до комунального підприємства та надати дозвільні документи на розміщення відповідного гаража.

У разі нез’явлення особи протягом вказаного строку та ненадання дозвільних документів, акт та всі матеріали подаються на розгляд комісії, яка надає дозвіл на демонтаж гаража. Після цього на незаконно встановлений гараж приклеюється ще одна наліпка з повідомленням, що гараж підлягає демонтажу. Крім того, власнику надається місяць для того, щоб знайти документи або демонтувати гараж самостійно за власний рахунок.

Якщо ж демонтаж робитиметься за рахунок коштів міського бюджету, виявлений у гаражі транспортний засіб буде переміщений на майданчик тимчасового зберігання. Його повернення здійснюватиметься за письмовим зверненням власника за умови відшкодування ним витрат, пов'язаних із транспортуванням та зберіганням такого транспортного засобу. Видача гаража та майна, що знаходилось всередині нього, здійснюватиметься після відшкодування особою витрат уповноваженого органу на проведення демонтажу та надання нею всіх документів.

Гараж, власник якого не встановлений або який не заявив свої права на нього, вважається знахідкою.


Довідково:

Гараж підлягає демонтажу у випадках:
- відсутності рішення виконавчого комітету Чернігівської міської ради, рішення районних у місті Чернігові рад або їх виконавчих комітетів про надання дозволів на встановлення гаражу;
- невідповідності встановленого гаражу дозвільним документам;
- виявлення безхазяйного гаражу;
- відсутності документів, підтверджуючих право користування (власності) земельною ділянкою під встановленим гаражем;
- використання тимчасового гаражу власником (користувачем) для комерційної діяльності;
- в інших випадках, передбачених чинним законодавством України.


Прес-служба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини