Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 15:22:39

Третій Всеукраїнський дитячий екологічний форум провели на Чернігівщині

04.07.2017   13:24Агенцiя

Днями в Чернігові відбувся третій Всеукраїнський дитячий екологічний форум «Діти за довкілля – майбутнє обираємо Ми». Цьогорічною темою форуму обрали «Біорізноманіття: від міжнародних договорів до локальних дій».

Відкрила захід директор Департаменту екології та природних ресурсів Чернігівської облдержадміністрації Катерина Тканко.

Протягом двох днів відбулися засідання за круглим столом з актуальних питань розвитку системи освіти в інтересах сталого розвитку (ОСР) в Україні; обмін досвідом щодо кращих практик впровадження принципів ОСР у формальну та неформальну освіту, а також тематичні виставки, майстер-класи, екологічні практикуми, лабораторії знань та навичок, екскурсії, екологічні квести, презентації наукових досліджень учнів «10 хвилин лідерства” на території агробіостанції та навчально-наукової станції ЧНПУ імені Т.Г. Шевченка.

Також нагородили переможців конкурсу «Біорізноманіття: від міжнародних договорів до локальних дій».

1 місце – Анна Неїжсал, Поліна Гомболевська, Анна Лисенко, Ірина Ларіна (тема: Вивчати первоцвіти, щоб зберегти біорізноманіття Чернігівщини);

2 місце – Альона Старунська (тема: Екологічна оцінка біологічного різноманіття в Житомирській області) та Ольга Царук (тема: Гаї шумлять);

3 місце – Валерія Самко, Антоніна Грищенко, Ольга Тришапко (тема: Ландшафтний парк «Ялівщина» – боротьба за біорізноманіття); Ірина Козак (тема: Унікальна планета або запис у щоденнику); Тетяна Лисиця (тема: Необхідність залучення молоді до співпраці з природно-охоронними установами); Ірина Лопуга (тема: Актуальність збереження біорізноманіття водно-болотних угідь полісся); Ганна Тарасевич (тема: Природоохоронні об’єкти як один із засобів збереження біорізноманіття).

Танцювальні та співочі колективи Чернігівщини привітали учасників форуму та переможців конкурсу запальними танцями та професійним співом.


Департамен екології та природних ресурсів Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:55

Протягом минулої доби зареєстровано 4 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 3 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала.

Психологічна підтримка для людей, які зазнали страждань внаслідок війни 09:51

Український ветеранський фонд започатковує терапевтичну групу для тих, хто зазнав страждань внаслідок війни – людей, які чекають рідних з фронту, внутрішньо переміщених осіб та усіх, хто відчуває тривогу і знесилення через війну.

25 квітня: цей день в Україні і світі

25 квітня: цей день в Україні і світі 08:47

ДЕНЬ 792 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 792 RUSSIAN AGRESSION