Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 10:59:10

На оздоровлення навколишнього середовища на Чернігівщині зібрали понад 5 мільйонів гривень

21.06.2017   10:40Агенцiя

За забруднення навколишнього середовища суб’єкти господарської діяльності Чернігівської області впродовж січня-травня 2017 року перерахували до зведеного бюджету більше 26 мільйонів гривень екологічного податку.

Темп росту надходжень до відповідного періоду минулого року склав 129,4 відсотка, що в перерахуванні на фінанси означає плюс майже 6 мільйонів гривень платежів на оздоровлення навколишнього середовища.

Згідно розподілу коштів із загальної суми надходжень на охорону довкілля до місцевих бюджетів краю надійшло 11,5 мільйони гривень, до державного бюджету – 5,2 мільйони гривень. Що стосується суб‘єктів господарювання, то на сьогодні в області платниками екологічного податку є 2729 юридичних та фізичних осіб регіону.

Позитивна динаміка спостерігається і щодо рентної плати за спеціальне використання води. Так, за п‘ять місяців звітного року до зведеного бюджету надійшло понад 8,7 мільйони гривень цього платежу. Ця сума майже на 500 тис. гривень перевищує минулорічний показник.

Зазначимо, що екологічний податок є основним джерелом фінансування заходів, спрямованих на захист навколишнього середовища та раціональне використання природних ресурсів.

Порядок визначення об’єкта оподаткування,  нарахування та сплати екологічного податку визначено розділом VIII Податкового кодексу України. Відповідно ресурсні платежі в Україні окрім того, що є одним із  сегментів дохідної частини бюджетів, використовуються у подальшому для здійснення державою природоохоронної та ресурсовідтворювальної діяльності.

                 

Відділ організації роботи ГУ ДФС у Чернігівській області

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.