Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 16:10:14

За позовом прокурора із забудовника стягнуто 700 тис. грн. заборгованості зі сплати коштів пайової участі

21.06.2017   07:47

Реалізуючи функцію представництва інтересів держави в суді прокуратурою області виявлено недобросовісного забудовника, що намагався ухилитися від сплати до місцевого бюджету 700 тис. грн. пайового внеску в створенні та розвитку інфраструктури населеного пункту.

Як встановлено, в місті Мена суб’єктом господарювання розпочато будівництво приміщення для здійснення підприємницької діяльності.

Згідно договору про пайову участь у розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури міста забудовник мав перерахувати до місцевого бюджету 8% від вартості будівництва до 20.07.2018 року у зв’язку із розстрочкою платежів.

Водночас як з’ясовано, після завершення будівництва, введення об’єкта в експлуатацію та сплати лише першого платежу забудовник фактично відмовився від подальшого виконання взятих на себе зобов’язань.

Реагуючи на виявлені порушення та з метою стягнення заборгованості зі сплати визначених угодою про пайову участь коштів прокурор звернувся з позовом до суду. Разом з тим, забудовник подав зустрічний позов з вимогою визнати договір з міською радою недійсним, з підстав його укладення внаслідок помилки.

Враховуючи, що прокурором у суді надано достатні та обґрунтовані докази на підтвердження власних позовних вимог та спростування зустрічного позову відповідача, господарський суд позов забудовника відхилив, підтримавши правову позицію прокуратури.


Прес-служба прокуратури Чернігівської області

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.