Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 04:58:04

На базі медичного коледжу проведені спеціальні тренування

07.06.2017   10:25Агенцiя

6 червня в рамках "Тижня знань з основ цивільного захисту" на базі Чернігівського базового медичного коледжу проведені спеціальні об’єктові тренування.

На початку заходу для викладацького колективу та студентів коледжу відбулася теоретична частина. Викладач навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Чернігівської області Віктор Добриця довів присутнім основні правила пожежної безпеки, причини виникнення пожеж, їх наслідки та, як діяти під час виникнення різного роду надзвичайних ситуацій.

Також він розповів про роботу Чернігівських пожежних під час ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. Керівник групи піротехнічних робіт Управління ДСНС в області капітан служби цивільного захисту Михайло Ільєв за допомогою наочних макетів боєприпасів розповів основні заходи при виявленні вибухонебезпечних і підозрілих предметів, наслідки необережного поводження з ними, а також про роботу піротехніків по знешкодженню вибухонебезпечних предметів, як на території області, так і в зоні проведення антитерористичної операції.

Крім того, рятувальник роз`яснив характерні ознаки вибухових пристроїв, які можуть бути замасковані в різних предметах, пакунках, коробках і навіть дитячих іграшках. Всім присутнім було продемонстровано навчальний відеофільм під назвою "Небезпечні знахідки".

Далі, пролунав сигнал "Тривога!", під час якого була проведена евакуація викладачів та студентів медичного коледжу на спеціальний майданчик, де розпочалась практична частина навчань. 

Сапери обласного Управління ДСНС для всіх присутніх продемонстрували, як за допомогою спеціального обладнання проводиться пошук та знешкодження вибухонебезпечних предметів. Фахівці навчально-методичного центру розповіли про порядок використання вогнегасників та надали змогу всім бажаючим загасити умовну пожежу за їх допомогою.

Після цього, за легендою, у одному з корпусів медичного коледжу виникла пожежа, в результаті якої постраждало шість осіб. За викликом до місця події прибуло 3 відділення пожежно-рятувальних підрозділів міста. Одночасно з гасінням пожежі рятувальники за допомогою нош провели евакуацію всіх постраждалих та передали їх працівникам екстреної медичної допомоги, які для всіх присутніх продемонстрували методи надання першої невідкладної допомоги у різних ситуаціях.

На завершення тренувань керівництво Чернігівського базового медичного коледжу та студенти подякували всім представникам екстрених служб за дуже цікавий, а найголовніше повчальний захід.


УДСНС України у Чернігівській області

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.