Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 16:46:49

Переможці фестивалю-конкурсу "Таланти багатодітної родини" отримають путівки на літній відпочинок

25.05.2017   09:05Агенцiя

Більше ста дітей Чернігівщини зібралися сьогодні в Палаці дітей та юнацтва показати свої таланти на обласному етапі Всеукраїнського фестивалю-конкурсу «Таланти багатодітної родини».

Захід проводиться щорічно з метою відродження та популяризації цінностей багатодітної української родини, відтворення та збереження народних сімейних традицій, надання дітям можливості реалізувати свої творчі здібності.

Переглянути творчі виступи та побажати учасникам перемоги в конкурсі завітала на фестиваль і заступник голови – керівник апарату облдержадміністрації Наталія Романова.

Учасники заходу – діти з багатодітних сімей області віком від 7 до 16 років, переможці районних та міських етапів. Багато хто з них вперше демонструє свою майстерність. Проте є й діти, які вже протягом багатьох років беруть участь у фестивалі-конкурсі. Так, 12-річна Світлана Гончарова із Михайло-Коцюбинського Чернігівського району вже шостий рік приїжджає до Чернігова зі своїми картинами та витинанками. Дівчинка розказала, що використовує різні техніки малювання, а на її роботах переважно зображена краса рідного краю, оскільки ця тема їй найбільш до вподоби.

Іншій учасниці фестивалю Поліанні Колош із Носівки 9 років і вона також привезла вироби, зроблені власноруч. Це і м’які іграшки, і мило, і різні прикраси для волосся.

– Цьогоріч на конкурсі я вперше, але сподіваюся перемогти. Я представляю лебедя і лебідку, які символізують мир, котрий так нам потрібен, – зауважила 12-річна Ярослава Майстренко з Ічні.

Переможців визначатимуть у таких номінаціях: вокальне мистецтво, українська патріотична пісня, художнє та авторське виконання, хореографія, музичне виконання, образотворче та декоративно-прикладне мистецтво, оригінальний жанр.

За результатами фестивалю кращі учасники отримають дипломи та подарунки, а також путівки в дитячі оздоровчі заклади.

Наразі жюрі визначає переможців. Їх імена незабаром будуть опубліковані на сайті Чернігівської облдержадміністрації.


Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.

Більше 80% фахівців з інвалідністю в Україні не мають роботи: як держава планує залучити їх до ринку праці?

Більше 80% фахівців з інвалідністю в Україні не мають роботи: як держава планує залучити їх до ринку праці? 11:35

А ви знаєте, що в Україні понад 2,7 млн людей з інвалідністю? І лише 16% із них мають роботу. Невже так мало фахівців хочуть працювати? Певно, що ні. Одна із причин, що зупиняє людину з інвалідністю податися на вакансію - це відсутність належних умов для роботи.

10 модульних укриттів планують встановити поруч із зупинками громадського транспорту 11:31

Про це повідомив під час загальноміської наради 23 квітня в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако. Зараз у місті вже є шість таких захисних споруд і їх кількість збільшать коштом міського бюджету до 16.

 Корюківські поліцейські повідомили про підозру чоловіку, який чинив домашнє насильство щодо своєї матері

Корюківські поліцейські повідомили про підозру чоловіку, який чинив домашнє насильство щодо своєї матері 11:28

Житель Корюківського району за свої протиправні дії понесе кримінальну відповідальність. Йому загрожує до двох років позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 11:26

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 3 пожежі.