Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 19:41:03

На вимогу прокуратури зобов’язано органи влади привести у відповідність до вимог закону об’єкти благоустрою дитячого дозвілля

25.05.2017   07:53Агенцiя

Реалізуючи функцію представництва інтересів держави в суді, органами прокуратури області пред’явлено до суду 7 позовів про визнання протиправною бездіяльність органів місцевого самоврядування та зобов’язання їх забезпечити належний облік, інвентаризацію та паспортизацію об’єктів благоустрою дитячого дозвілля.

Необхідність звернення з позовами вказаної категорії виникло через неналежне утримання дитячих майданчиків органами місцевого самоврядування.

Зокрема встановлено, що на території Бахмацького, Борзнянського, Варвинського, Коропського, Прилуцького, Сосницького та Ріпкинського районів у місцях проведення дозвілля (площах, парках, прибудинкових територіях) розташовано більше 44 спортивних або ігрових дитячих майданчиків загального користування вартістю понад 800 тис грн.

Водночас органами місцевого самоврядування облік, інвентаризації та паспортизацію вказаних об’єктів не проведено, що призводить до занедбаного їх стану та створення небезпечних умов використання.

Наразі судами задоволено 5 позовів місцевих прокуратур про приведення у відповідність до вимог законодавства функціонування 16 дитячих майданчиків вартістю 650 тис грн.

Судовий розгляд інших триває.

Довідково: згідно із ст. 18 Закону України «Про благоустрій населених пунктів» підприємства, установи та організації у сфері благоустрою населених пунктів зобов'язані проводити згідно з планами, затвердженими органами державної влади чи місцевого самоврядування, інвентаризацію та паспортизацію закріплених за ними об'єктів благоустрою (їх частин).

Елементами об’єктів благоустрою є обладнання дитячих, спортивних та інших майданчиків (ст. 21 Закону).


Прес-служба прокуратури Чернігівської області
 

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини