Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 07:10:04

Шахраї різних мастей користуються довірливістю українців

22.05.2017   13:36Агенцiя

Представляючись банківськими працівниками або пропонуючи різного роду скидки в супермаркетах міста, зловмисники продовжують видурювати гроші.

Так, 19 травня звернулася по допомогу до поліції мешканка Коропа.

Жінка повідомила, що їй зателефонував невідомий, представився співробітником служби безпеки «Ощадбанку» і розповів історію про нібито заблокування рахунку пенсіонерки. Дізнавшись реквізити банківської картки її та чоловіка, зловмисник зняв з їх рахунків майже 5 тисяч гривень.

А наступного дня від такого ж банкіра-самозванця потерпів житель Києва. Чоловік повідомив реквізити картки і позбувся більше 3 тисяч гривень
Поліція нагадує громадянам, що номер банківської картки, термін її дії та код на звороті є конфіденційною інформацією, яку не можна нікому повідомляти, а тим більше по телефону.

Шахраї обдурили жительку обласного центру, переконавши її стати учасником дисконтної програми на покупки в супермаркетах міста. Зловмисники прийшли до жінки додому, переписали номери купюр жертви, поклали їх до конверту, поклавши туди й «дисконтну картку». Пройдисвіти пообіцяли, що у вказаний день жінка в торговельних закладах міста зможе отримати знижку до 50 відсотків.

Але коли жінка відкрила конверт, то виявила відсутність там 5 тисяч гривень, замість них лише папірці.

Пам’ятайте, що безкоштовний сир кладуть лише у пастку тому добре подумайте, ніж погоджуватися на участь у якихось непевних акціях.

Інформація про події внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань, відкрито кримінальні провадження за частинами 1 та 2 статті 190 Кримінального кодексу України (шахрайство) – максимальна санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до трьох років.

Триває досудове розслідування.

Сектор комунікації поліції Чернігівської області

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.