Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 14:05:00

Псевдобанкіри атакують жителів Чернігівщини

11.04.2017   07:38Агенцiя

Представляючись персоналом банківських установ, шахраї дізнаються у довірливих громадян реквізити їх рахунків та успішно видурюють гроші.

Всі три шахрайства, скоєні в Чернігові 8 квітня, відбувалися за однією схемою – зловмисник отримував від потерпілого банківські реквізити картки, після чого знімав гроші з рахунку.

Так, жительці Чернігова зателефонував приємний чоловічий голос і повідомив, що в результаті збою програми помилково заблоковано її банківська картка. Щоб її розблокувати необхідно назвати номер картки, термін дії та код. Слухняна жінка виконала всі вказівки псевдо банкіра і в результаті з рахунку зникли 8000 гривень.

До іншої чернігівки зловмисник дзвонив і за аналогічною схемою зняв з її картки 3150 гривень.

В третьому випадку чоловік на сайті безкоштовних оголошень розмістив інформацію про продаж генератора. Зловмисник представився покупцем і нібито забажав купити агрегат, перерахувавши кошти на банківську картку продавця. Шахрай випитав у потерпілого не тільки номер картки, а й термін дії та код, після чого зняв з рахунку жертви 3600 гривень.

Поліція нагадує громадянам, що інформація про банківські реквізити вашого рахунку є суто конфіденційною, тому повідомляти її стороннім особам – це те ж саме, що віддати ключі від квартири першому стрічному. Будьте обачні та розсудливі.

Інформація про події внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань, за всіма фактами відкриті кримінальні провадження за частиною 1 статті 190 Кримінального кодексу України (шахрайство) - карається штрафом до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк до двохсот сорока годин, або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до трьох років.

Триває досудове розслідування.

 
Сектор комунікації поліції Чернігівської області

Останні новини Чернігівщини

Населення Чернігівської області заборгувало за спожите тепло і гарячу воду понад 244 млн грн

Населення Чернігівської області заборгувало за спожите тепло і гарячу воду понад 244 млн грн 13:30

Попри постійні військові небезпеки і фінансові труднощі, АТ «ОТКЕ» стабільно та надійно забезпечувало жителів 19 територіальних громад послугами, це понад 125 тисяч мешканців.

Переселенці і ветерани війни: що пропонує служба зайнятості 13:15

Продовжуємо інформувати роботодавців, переселенців та ветеранів про можливості та ресурси служби зайнятості. Черговий «круглий стіл» за участю громадян цих категорій, а також представників місцевої влади, служби зайнятості та соціальних партнерів відбувся в Менській міській раді під головуванням директорки Чернігівського обласного центру зайнятості Людмили Ключник.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:53

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення, 1 дорожньо-транспортну пригоду та 3 пожежі. Внаслідок цих подій загинула 1 особа та 2 особи постраждали.

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців 08:37

У рамках державної програми «єВідновлення» компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців.

16 квітня: цей день в Україні і світі

16 квітня: цей день в Україні і світі 08:32

ДЕНЬ 783 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 783 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини