Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 11:23:19

Прокуратурою Чернігівської області підведено підсумки роботи у 2016 році

01.02.2017   07:50Агенцiя

31 січня, у прокуратурі області відбулася нарада, на якій обговорено результати роботи у 2016 році, шляхи підвищення ефективності діяльності в умовах законодавчих змін та реформування, а також визначено першочергові завдання на наступний період.

У заході взяли участь перший заступник та заступники прокурора області, керівники структурних підрозділів прокуратури області, місцевих прокуратур та їх заступники, начальники відділів.

Прокурор області Володимир Комашко зазначив, що в умовах складних соціально-політичних процесів у державі, динамічних законодавчих змін, системного реформування відомства та правоохоронної системи загалом органами прокуратури області забезпечено виконання покладених функцій та завдань, ефективну реалізацію визначених законом повноважень на всіх напрямах прокурорської та слідчої діяльності.

Проте зауважив, що незважаючи на позитивні тенденції у роботі прокурорів, є нагальні питання, які потребують невідкладного вирішення.

Зокрема необхідно активізувати роботу щодо протидії злочинності, передусім організованої, нагляду за додержанням законів слідчими органів поліції при провадженні досудового розслідування, у тому числі щодо неповнолітніх, у сфері протидії адміністративним правопорушенням, пов’язаним з корупцією, представництва інтересів держави та з інших пріоритетних напрямів.

Із доповідями стосовно конкретних результатів роботи за минулий рік виступили перший заступник та заступники прокурора області, які детально, зупинилися на напрацюваннях та проблемних аспектах. Заслухано керівників місцевих прокуратур та начальників відділів щодо наявних недоліків у роботі та шляхів їх вирішення.

На завершення прокурор області акцентував увагу присутніх на необхідності суттєвого покращення прокурорсько-слідчої діяльності та зазначив, що кожен зобов’язаний з найвищим ступенем відповідальності ставитися до виконання поставлених перед ним завдань.

Наголосив, що відповідно до вимог Закону України «Про прокуратуру» діяльність органів прокуратури ґрунтується на засадах законності, справедливості, неупередженості, об’єктивності та політичної нейтральності з метою здійснення встановлених Конституцією України функцій.

За результатами наради визначено додаткові заходи, спрямовані на підвищення ефективності роботи органів прокуратури області.

 

Прес-служба прокуратури Чернігівської області

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини