Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 11:33:26

Грип відступив, однак ненадовго

13.01.2017   10:36Агенцiя

За перший тиждень 2017 року в області захворіло на грип та ГРВІ понад сім тисяч осіб, однак рівень захворюваності нижче епідпорогу на 13,6%.

Допустимий поріг перевищено у Варвинському, Куликівському, Менському, Сосницькому районах та місті Прилуки. Тривають обмежувальні заходи в Бахмацькому, Борзнянському, Городнянському, Корюківському, Талалаївському районах. У школах області планові канікули.

З початку епідсезону по області проти грипу щеплено лише 515 осіб, в тому числі 160 дітей.

Як повідомила вчора під час брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі Тетяна Дихановська, завідувач «Центру грипу та ГРВІ» Державного закладу «Український центр з контролю й моніторингу захворювань Міністерства охорони здоров’я України», низький рівень вакцинації і на всеукраїнському рівні — всього 0,2% всього населення.

Однак, за спостереженнями фахівців, українці стали більш відповідально ставитися до свого здоров’я та своєчасно звертатися за медичною допомогою.

—   Якщо раніше на початку сезону 27% осіб зверталися за медичною допомогою у перші три дні, наразі ми реєструємо 61% таких звернень, – Тетяна Дихановська.

Варто зауважити, що з середини січня медики прогнозують підйом захворювань на грип та ГРВІ.

Усього з жовтня 2016 року, коли почався епідсезон, на грип та ГРВІ перехворіли три мільйони, померли 18 людей.

—   На звітному тижні ми побачили зниження захворюваності серед дітей та дорослих на 23% та 38% відповідно. Епідемічні рівні перевищені у 13 областях. Від 2,5% у Херсонській до 58% у Черкаській областях. […] Віруси грипу, парагрипу розподілені в однакових пропорціях: по 26% та 29%, – повідомила завідувач «Центру грипу та ГРВІ».

Домінує штам грипу H3 — сезонний.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини