Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 13:41:59

КРИМ – у серцях чернігівців

19.12.2016   13:47Агенцiя

Уже більше двох років Крим перебуває під окупаційною владою Російської Федерації. А кримські татари – корінний народ – зазнають утисків та, часом, вимушені шукати собі новий дім.

На території Чернігівської області проживає більше 100 сімей вимушених переселенців із Криму.

Проведення обласної мистецької акції «Мій Крим» засвідчує солідарність чернігівців з народами, які проживають на території окупованого Криму.

Засудити репресії щодо кримських татар, підтримати політув’язнених кримчан, висловити розуміння щодо болю від втрати історичної спадщини кримського народу та наголосити, що Крим у серці кожного українця як невід’ємна частина єдиної країни – є головним у проведенні цієї акції.

У неділю, 18-го відбулося офіційне її відкриття у кіно-культурному мистецькому центрі з національно-патріотичного виховання для дітей та молоді.

Чимало чернігівців та переселенців уже змогли оглянути тематичну виставку «Мій Крим». Вона включає картини кримських та чернігівських художників, фотографії та дитячі малюнки із зображенням Криму.

– Люди несуть фотографії, щоб сказати, що Крим в наших серцях. Кожен із нас відверто каже «МІЙ КРИМ». Ми віримо, що незабаром усі вимушені переселенці повернуться додому, – зазначила заступник голови – керівник апарату облдержадміністрації Наталія Романова.

На відкриття акції «Мій Крим» до Чернігова завітав Голова Меджлісу кримсько-татарського народу, народний депутат трьох скликань Рефат Чубаров.

На прес-конференції він поділився своїми враженнями від організованої акції. За його словами, він не очікував такої масштабності.

– Акція «Мій Крим» буде «бальзамом» для душі кожного кримчанина. Можливо, раніше вони і не знали, де знаходиться Чернігів. Але після виходу репортажу по кримському телебаченню люди зрозуміють, що їх підтримують і не залишають наодинці з їх болем, – поділився Рефат Чубаров із журналістами.

Також він зазначив, що без підтримки обласної влади акція не набрала б такого розмаху, і висловив вдячність її організаторам.

Переселенці з сім’ями та всі бажаючі переглянули виступи представників білоруського, вірменського, азербайджанського та єврейського товариств. По закінченню концертної програми всіх бажаючих запросили безкоштовно переглянути художній фільм «Хайтарма».

Діти переселенців отримали солодкі подарунки від представників Кримської громади Чернігівщини.

До акції долучилися всі райони Чернігівщини. У містах та селах відбулися тематичні виставки, виховні години, зустрічі, благодійні заходи.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини