Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 15:25:18

Чернігів львівського сміття приймати не буде

30.09.2016   08:29

На початку пленарного засідання одинадцятої сесії Чернігівської міської ради сьомого скликання у відповідь на виступи кількох депутатів щодо "лівівського сміття" Чернігівський міський голова звернувся до депутатів і громадськості:

Владислав Атрошенко:
- По-перше - жодного автомобіля зі сміттям зі Львова у негласний спосіб, без дозволу депутатського корпусу та громади не було утилізовано в місті Чернігові. Я особисто, своїми очима вже читав такі свідчення, але вони неконкретні, тому що це нісенітниця. Жодних кулуарних домовленостей із Садовим не було.

Дійсно Львівський міський голова Андрій Садовий публічно на Асоціації міст України звернувся з цим проханням до всіх міських голів. Процедурно я не можу замовчувати це прохання, висловлене на офіційному заході.

Але вчора з цього питання в Чернігові не було ніяких голосувань і не приймалось ніяких рішень виконкому. Це питання було просто розглянуте як додаткове, були вислухані думки членів виконкому з цього приводу.

У мене була телефонна розмова з Андрієм Садовим з приводу вивозу сміття. Я сказав, що не можу прийняти таке рішення без відома громади.

Була домовленість, що ми переговоримо з лідерами фракцій до початку сесії, почуємо думки. І хочу заспокоїти представників громадськості та депутатів: на сьогодні це питання до порядку денного не вноситься.

Прохання міського голови Львова на зібранні Асоціації міст України полягало в тому, щоби різні міста прийняли на свої сміттєзвалища хоча би по одній машині на день зі Львова протягом півтора місяця. Таким чином, Львів отримав би час для того, аби знайти вирішення проблеми зі сміттєзвалищем свого міста, яке зараз заблоковане.

Владислав Атрошенко запевнив депутатів і всіх чернігівців, що без згоди громади він дозволу на завезення львівського сміття в Чернігів не дасть.

Разом з тим, він просив депутатів утриматися від демонстративних політичних кроків, які могли б посіяти образи і ворожнечу між українськими містами.

Попри це, за наполяганням депутатів чотирьох фракцій міської ради – «Наш край», «Батьківщина», «Радикальної партії» і «Опозиційний блок» - на розгляд сесії був винесений проект рішення «Про заборону на прийняття та захоронення відходів». Документ забороняє комунальному підприємству «АТП-2528»  приймати на сміттєвий полігон відходи від будь-яких суб’єктів, які не віднесені до територіальної громади м. Чернігова або навколишніх сіл.

Наприкінці засідання сесії депутати проголосували «за» цей проект.

- Сміття не буде завозитися зі Львова не внаслідок цього рішення, а враховуючи думку чернігівців, - прокоментував його прийняття Владислав Атрошенко.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини