Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 09:50:00

Прилуцька міськрада оголошує прийом проектів, реалізація яких планується за рахунок коштів громадського (партиципаторного) бюджету м.Прилуки у 2017 році

19.08.2016   11:41

Громадський (партиципаторний) бюджет — місцева ініціатива, форма прямого волевиявлення жителів міста, що впроваджує інноваційні механізми залучення громадськості до розподілу частини коштів міського бюджету та спрямована на демократичний процес обговорення громадою окремих напрямів використання бюджетних коштів.

Кошти громадського (партиципаторного) бюджету м. Прилуки спрямовуються на реалізацію кращих проектів розвитку міста, які надійшли до міської ради від мешканців територіальної громади міста Прилуки.

Загальний обсяг громадського (партиципаторного) бюджету міста Прилуки на бюджетний рік складає один відсоток обсягу власних доходів.

За рахунок коштів громадського (партиципаторного) бюджету м.Прилуки можуть реалізовуватись малі та великі проекти. При цьому обсяг витрат на реалізацію малого проекту не повинен перевищувати 50 тис. грн., великого 500 тис. гривень.

Подані для фінансування за рахунок коштів громадського (партиципаторного) бюджету м. Прилуки проекти повинні бути спрямовані, на поліпшення комфорту проживання мешканців та естетичного вигляду міста, сприяти соціально-економічному, культурному і просторовому розвитку, впровадженню сучасних інноваційних проектів в усіх сферах життєдіяльності міста (не пов’язані з поточною роботою у відповідних галузях та сферах діяльності та поточним утриманням бюджетних установ).

Проекти можуть подавати дієздатні громадяни України віком від 16 років, які зареєстровані або проживають на території м. Прилуки, що підтверджується офіційними документами (довідкою про місце роботи, навчання, служби чи іншими документами, що підтверджують факт проживання в місті).

Проект має отримати підтримку не менше 15 мешканців міста Прилуки (крім автора/авторів).

Проекти подаються за єдиною обов’язковою для заповнення формою, яка містить короткий опис проекту. Від одного автора протягом одного року може надходити не більше одного проекту.

Проекти повинні відповідати наступним вимогам:

1) назва проекту має відображати зміст проекту і бути викладена лаконічно, одним реченням;

2) проект не суперечить чинному законодавству України;

3) реалізація проекту належить до компетенції виконавчих органів міської ради;

4) проект у сфері просторового розвитку має відповідати Генеральному плану міста, іншій містобудівній документації та реалізовуватись на землях та об’єктах, які належать до комунальної власності територіальної громади міста;

5) проект повинен бути реалізований протягом одного бюджетного року і спрямований на кінцевий результат.

У разі необхідності автори проектів можуть звертатися до відповідних виконавчих органів міської ради за консультацією стосовно визначення вартості (кошторису) проекту.

У рамках громадського (партиципаторного) бюджету м. Прилуки не приймаються до розгляду проекти, які:

1) суперечать чинному законодавству України;

2) не відповідають напрямкам діяльності, визначеним міськими цільовими (комплексними) програмами або дублюють завдання, які передбачені цими програмами на плановий рік;

3) передбачають виключно розробку проектної документації або носять фрагментарний характер;

4) передбачають залучення для їх реалізації додаткової штатної чисельності до штату бюджетної установи та постійного її утримання за рахунок коштів міського бюджету;

5) містять ненормативну лексику, наклепи, образи, заклики до насильства, повалення влади, зміну конституційного ладу країни тощо.

Терміни прийому проектів - з 18 серпня по 16 вересня 2016 року.

Проект подається особисто автором (одним з авторів) проекту у паперовому та електронному вигляді за адресою: м. Прилуки, вул.Київська, 281а. к. 70 відділ економіки міської ради тел.3-02-42.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини