Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 18:11:12

У Чернігові засідали "оонівці"

09.08.2016   11:10Агенцiя

Питання глобального потепління та інших екологічних проблем планети Генеральна Асамблея ООН обговорювала на засіданні у Чернігівському національному технологічному університеті.

В зазначеному виші пройшов перший день засідання платформи активної молоді Північно-Української Моделі ООН. У дипломатичній грі беруть участь старшокласники та студенти перших-других курсів вишів з багатьох куточків України та ще чотирьох країн.

Платформа планує стати партнером ООН за програмою "Стань чемпіоном Сталого Розвитку". Саме тому захід проводиться під темою «Збереження землі для нащадків», тобто за темою № 13 Цілей Сталого Розвитку ООН – «Вжиття невідкладних заходів щодо боротьби зі зміною клімату та його наслідками».

Суть гри полягає в як найточнішій інтерпретації засідання Асамблеї. Робиться це з метою стимулювання молоді цікавитися суспільно-політичними процесами у країні та світі та усвідомлення важливості думки і справ усіх і кожного.

Варто зауважити, що ініціювали проведення заходу на Чернігівщині самі ж учасники, які брали участь у подібній грі в столиці. Вони ж шукали спонсорів. Як зазначив один з організаторів Назар Соломаха, пишатися є чим, адже таке масштабне дійство вдалося зорганізувати майже без значних фінансових вкидів.

Однак, ініціативу таки підтримали місцеві органи влади, регіональні та міжнародні інститути громадянського суспільства.

Привітати юних «дипломатів» прийшла директор Департаменту сім’ї, молоді і спорту ОДА Ніна Лемеш. Вона висловила своє захоплення креативністю та серйозністю настроїв сучасної молоді, а також зачитала лист до учасників гри від Міністерства закордонних справ України.

У відкритті заходу участь також взяла заступник міського голови Ольга Хоніч.

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.