Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 22:09:13

Адвокат захистив права жінки, яку безпідставно звинувачували в ухиленні від виконання батьківських обов’язків

22.07.2016   08:06Агенцiя

Адвокат з Чернігівщини довів у суді, що жінку безпідставно звинувачували в ухиленні від виконання батьківських обов’язків із-за дрібного хуліганства 8-річного сина.

Адвокат Микола Самойленко отримав доручення від Ніжинського місцевого центу з надання безоплатної вторинної правової допомоги від 09.06.2016 року № 45/59-16 для надання правової допомоги жінці з малозабезпеченої сім’ї, матері малолітнього хлопчика, яку намагалися безпідставно звинуватити в ухиленні від виконання батьківських обов’язків.

Так, відповідно до протоколу про адміністративне правопорушення, 21 травня 2016 року о 19-00 годині, Оксана (ім’я жінки змінено з етичних міркувань) за місцем свого проживання ухилялась від виконання батьківських обов’язків по вихованню свого малолітнього сина, в результаті чого хлопчик скоїв адміністративне правопорушення, передбачене ст. 173 КУпАП (дрібне хуліганство). 

Після зустрічі з клієнткою, адвокат вивчив обставини справи та взяв участь у судовому засіданні.

У ході розгляду справи у суді адвокату вдалося довести, що сам по собі факт вчинення малолітнім сином Оксани дрібного хуліганства не може бути достатньою підставою для висновку про те, що жінка ухиляється чи не виконує покладених на неї обов'язків щодо виховання хлопчика, який має 8-річний вік. Крім того, відповідно до ч.3 ст.184 КУпАП обов’язковою умовою для кваліфікації даного правопорушення є вчинення правопорушення неповнолітніми віком від чотирнадцяти до шістнадцяти років.

Також адвокат проаналізував протокол та додані до нього документи, встановивши, що вони не містять відомостей про протиправні дії чи бездіяльність жінки, які б були підставою для притягнення її до адміністративної відповідальності за ч.3 ст.184 КУпАП.

Згідно з приписами ч.3 ст.62 Конституції України обвинувачення не може ґрунтуватися на доказах, одержаних незаконним шляхом, а також на припущеннях. Усі сумніви щодо доведеності вини особи тлумачаться на її користь.

10 червня 2016 року Ніжинський міськрайонний суд Чернігівської області прийняв рішення про закриття провадження у справі у зв’язку із відсутністю в діях жінки складу адміністративного правопорушення.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини