Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 12:36:56

Обласна служба зайнятості впроваджує нові форми роботи та навчає своїх фахівців

14.07.2016   14:46Агенцiя

У час реформування державних установ у адресні сервісні служби, шлях оптимізації та модернізації проходить і служба зайнятості, опановуючи нові форми та методи роботи.

Як зазначила директор Чернігівського ОЦЗ Лідія Падалка: основна концепція змін – максимальне сприяння в працевлаштуванні безробітних, оперативне забезпечення роботодавців, які подали вакансії, персоналом, індивідуальний підхід до кожного клієнта, підвищення культури обслуговування та створення атмосфери доброзичливості й довіри між відвідувачами і працівниками служби.

Для досягнення цієї мети з квітня 2016 року впроваджується новий Регламент роботи. У центрах зайнятості з’явилися адміністратори залу. Вони зустрічають людину, щойно та переступила поріг. Їх завдання - з’ясувати мету звернення до служби зайнятості, ознайомити з послугами, які можна отримати, актуальними вакансіями, допомогти швидко зорієнтуватися, щоб людина в повній мірі скористалася сервісами служби.

Крім того, протягом дня адміністратор залу серед відвідувачів шукає претендентів для укомплектування вільних робочих місць та пропонує їх роботодавцям.

«Запроваджені новації стимулюють безробітних до активного пошуку роботи та нівелюють утриманські настрої, які базуються лише на отриманні допомоги по безробіттю, а також активізують співпрацю з роботодавцями», - наголосила Лідія Падалка.

Не секрет, що якість обслуговування залежить від фахового рівня працівників служби зайнятості, наявності у них відповідних знань і практичних навичок, тому нині обласний центр зайнятості активно проводить навчання своїх спеціалістів.

Так, 11-14 липня в Чернігівському МЦЗ відбулися навчальні семінари-практикуми для фахівців базових центрів зайнятості, які виконують функції адміністратора залу. Спочатку теоретично, а потім на практиці учасники освоїли обов’язки адміністратора. Заступник начальника відділу організації профорієнтації та профнавчання ОЦЗ Марина Кривопала зазначила, що кожен фахівець центру зайнятості, який виконує функції адміністратора залу, повинен досконало володіти законодавчою базою та ситуацією на ринку праці, щоб кваліфіковано надавати інформаційні послуги про вакансії, роботодавців, методи пошуку роботи, послуги служби зайнятості.

У той же час у Чернігівському ОЦЗ для технологів-організаторів базових центрів зайнятості був проведений семінар-тренінг «Застосування концепції рекрутингу в діяльності служби зайнятості за Регламентом роботи центрів зайнятості щодо задоволення потреб клієнтів».

Останні новини Чернігівщини

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.

Більше 80% фахівців з інвалідністю в Україні не мають роботи: як держава планує залучити їх до ринку праці?

Більше 80% фахівців з інвалідністю в Україні не мають роботи: як держава планує залучити їх до ринку праці? 11:35

А ви знаєте, що в Україні понад 2,7 млн людей з інвалідністю? І лише 16% із них мають роботу. Невже так мало фахівців хочуть працювати? Певно, що ні. Одна із причин, що зупиняє людину з інвалідністю податися на вакансію - це відсутність належних умов для роботи.

10 модульних укриттів планують встановити поруч із зупинками громадського транспорту 11:31

Про це повідомив під час загальноміської наради 23 квітня в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако. Зараз у місті вже є шість таких захисних споруд і їх кількість збільшать коштом міського бюджету до 16.

 Корюківські поліцейські повідомили про підозру чоловіку, який чинив домашнє насильство щодо своєї матері

Корюківські поліцейські повідомили про підозру чоловіку, який чинив домашнє насильство щодо своєї матері 11:28

Житель Корюківського району за свої протиправні дії понесе кримінальну відповідальність. Йому загрожує до двох років позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 11:26

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 3 пожежі.