Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 02:15:26

Чернігівські волонтери презентували Всеукраїнський захід "Єдина родина України"

13.07.2016   07:37Агенцiя

У рамках відзначення 25-ї річниці Дня Незалежності України 20-21 серпня 2016 року в Чернігові за підтримки Чернігівської обласної державної адміністрації планується провести Всеукраїнський захід «Єдина родина України». Акція проходитиме під гаслом «Біда не зламала. Біда об’єднала!».

Ініціатива проведення заходу належить чернігівським громадським організаціям, зокрема «Єдиному Волонтерському Центру», «Єдиній родині Чернігівщини» та «Ресурсу».

11 липня під час брифінгу в обласній державній адміністрації відбулась презентація цього проекту. З метою та програмою заходу присутніх ознайомили його організатори: заступник директора Департаменту з питань цивільного захисту та оборонної роботи облдержадміністрації Юрій Музика, члени «Єдиного Волонтерського Центру» Ірина Березинець та Інна Ризуха, голова правління громадської організації «Єдина родина Чернігівщини» Микола Шанський та представник молодіжної громадської організації «Апельсин» Станіслав Тавлуй.

– Приємно відмітити, що спільна думка саме нашої громадськості народила ідею цього заходу, який декілька років проводився на обласному рівні. А тепер збиратиме родини загиблих героїв з усіх куточків України. Звичайно, всі представники місцевих державних органів влади та особисто голова обласної державної адміністрації Валерій Куліч підтримали пропозицію проведення такої всеукраїнської акції на теренах Чернігівщини, – зазначив Юрій Музика.

Він запевнив усіх присутніх, що обласна влада забезпечить повну підтримку, всебічне сприяння та допомогу в організації заходу, аби його учасники відчули турботу і небайдужість людей до їхнього горя.

Адже головною метою проекту «Єдина родина України» є вшанування пам’яті загиблих воїнів АТО, підтримка їх сімей, налагодження дружніх стосунків та напрацювання партнерських зв’язків з такими сім’ями з інших областей нашої країни.

Як повідомила Інна Ризуха, на зустріч будуть запрошені члени родин загиблих учасників АТО з усієї Чернігівщини, а також – по 6 представників з кожного регіону України. Загалом у заході візьмуть участь близько 400 членів сімей загиблих героїв, у тому числі 90 дітей.

Акція «Єдина родина України» стартуватиме 30 липня в Міжнародний день дружби. Цього дня об 11.00 біля Дошки Пошани загиблим Героям у Чернігові відбудеться флешмоб «Біда не зламала. Біда об’єднала!». Його учасники принесуть колосся та польові квіти до стели, аби створити спільну композицію як символ єднання та підтримки. Організатори заходу запрошують усіх небайдужих жителів Чернігова та області приєднатися до цього дійства.

Як розповіла Ірина Березинець, композиція «Дерево єднання України» буде доповнена та прикрашена колоссям і квітами з інших регіонів країни під час проведення всеукраїнської зустрічі.

Директор Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації Андрій Подорван повідомив, що в рамках підготовчої роботи збираються матеріали для оновлення Дошки Пошани загиблим Героям. Зокрема, вивчаються побажання родичів наших загиблих земляків щодо заміни фотографій та доповнення інформації на стелі.

У межах проведення заходу «Єдина родина України» також відбудеться покладання квітів до меморіалу Борцям за Незалежність України, встановлення свічок і покладання вінків біля Дошки Пошани загиблим Героям, поминальна молитва у Катерининській церкві, офіційна та концертна частини зустрічі. Планується проведення круглого столу, інших інтеграційних заходів для знайомства і налагодження комунікаційних зв’язків між учасниками.

Для запрошених гостей з інших областей України будуть організовані екскурсії з відвідуванням культурних та історичних пам’яток нашого міста. Готується також розважальна програма для дітей.

Учасники заходу матимуть змогу ознайомитись з досвідом діяльності громадської організації «Єдина родина Чернігівщини». Також буде напрацьований графік подальших спільних дій суспільних осередків різних областей України.

За словами ініціаторів проекту «Єдина родина України», цей захід має об’єднати всі патріотично налаштовані сили та започаткувати єдиний всеукраїнський рух за нову країну – сильну, вільну та незалежну. За ту Україну, заради якої віддали свої життя наші славні воїни. Тому цей рух має бути без політичних гасел і партійних прапорів та забезпечити повну і всебічну підтримку їх сім’ям.

– Біль від втрати близької людини не можна заглушити. Але Чернігівщина готова об’єднати, зігріти своїм теплом і розділити біль родин загиблих героїв з усіх куточків України, – зауважив Микола Шанський.

Основні фінансові витрати на підготовку заходу взяли на себе Чернігівська обласна державна адміністрація та Чернігівська міська рада.

Однак проект планується дуже масштабний і потребує значних коштів. Тому організатори заходу звертаються до всіх патріотично налаштованих і небайдужих громадян, організацій та підприємців за можливою фінансовою допомогою.

Кошти на проведення акції можна перерахувати на рахунок громадської організації «Єдина родина Чернігівщини»:
м. Чернігів, вул. Гетьмана Полуботка, буд. 70, кімн. 105,
КОД в ЄДРПОУ 40431906, п/р 26005300039375, код банку 353553,
Чернігівське обласне управління АТ «Ощадбанк».
 

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини