Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 09:17:21

З 16 місця у першість: сайт Чернігівської ОДА — лідер у рейтингу прозорості офіційних веб-сайтів

06.07.2016   08:04Агенцiя

У квітні-червні 2016 року Держкомтелерадіо здійснив моніторинг інформаційного наповнення офіційних веб-сайтів 57 центральних органів виконавчої влади та 24 обласних і Київської міської державних адміністрацій.

За результатами аналізу сайт Чернігівської обласної держадміністрації визнано найкращим серед місцевих органів виконавчої влади.

За чотирма показниками Чернігівщина отримала такі бали:

100 % — наявність інформації;

74,78 % — якість інформаційного наповнення (рівень повноти, актуальності, навігаційної доступності розміщеної інформації, наявність функції пошуку та доступність інформації для сприйняття особами з вадами зору та слуху);

87,39 % — інформаційна прозорість (розраховується як середнє значення двох попередніх показників);

14,01 % — динаміка інформаційної прозорості (демонструє, чи змінився рівень інформаційної прозорості в порівнянні з попереднім періодом та визначається як різниця між значеннями відповідних показників інформаційної прозорості).

Варто зауважити, що у другому півріччі минулого року сайт Чернігівської ОДА знаходився на 16-у щаблі.

З того часу на веб-сторінці оптимізували формат інформації щодо установ і закладів соціальної сфери, комунальних підприємств, правоохоронних органів, їх адрес, номерів телефонів та розпорядку роботи.

Попрацювали і над наявністю відомостей щодо цільових програм, розташуванням публікацій в логічних розділах; забезпечили зручність користування сторінкою громадянам із вадами зору.

Наразі здійснюється робота з відстеження та коригування адрес установ у зв’язку з перейменуванням вулиць.

Звичайно, перше місце у рейтингу не означає, що сайт облдержадміністрації досяг межі досконалості. Він продовжує еволюціонувати та збагачуватися новими форматами. Так, облдержадміністрація має сторінку і в мережі Facebook, де можна переглянути більше фото та відео.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА, який займається інформаційним наповненням сайту, дякує уважним користувачам за допомогу в удосконаленні сайту та вчасному реагуванні на можливі недоліки.

Адже комунікація органів влади та суспільства має бути чітким та зручним механізмом.

Просимо усіх, хто цікавиться сайтом, надсилати пропозиції щодо його покращення, а також повідомлення про виявлені неточності на адресу inform.dep.cn@gmail.com

Останні новини Чернігівщини

Рух автотранспорту по вулиці Любецькій планують відкрити у травні 09:11

Виконавчий комітет Чернігівської міської ради на засіданні 24 квітня погодив дозвіл на продовження перекриття вул. Любецької від Ріпкинської до Широкої до 31 травня 2024 року.

Міжнародні донори розглядають можливість створення на Чернігівщині сучасного закладу пластично-реконструктивної хірургії та загальної реабілітації 08:17

Над проєктом створення клініки пластично-реконструктивної хірургії та загальної реабілітації працює Благодійний фонд «Місія солідарності».

26 квітня: цей день в Україні і світі

26 квітня: цей день в Україні і світі 08:13

ДЕНЬ 793 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 793 RUSSIAN AGRESSION

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.