Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 13:44:02

В Чернігові вперше пройшов Форум ОСББ

05.07.2016   15:01

2 липня в Чернігові відбувся Форум ОСББ, ініційований ДемАльянсом у зв’язку з прийняттям Закону України № 417 «Про особливості здійснення права власності у багатоквартирних будинків».

До заходу долучились відомі експерти з управління будинком, голови ОСББ з різних міст, ініціативні групи і просто мешканці Чернігова, які хочуть створити об’єднання в своєму будинку.

Такий навчальний захід проходить у місті вперше. Учасники заходу мали можливість отримати знання щодо створення ОСББ, розібратись у відносинах власності у багатоквартирному будинку та форм його управління. Доречною для учасників Форуму стала і тема «Як побудувати ефективні відносини з виконавцями та виробниками комунальних послуг». Крім цього, успішні керівники ОСББ з Чернігова, Броварів та Черкас поділились власним досвідом, порадами та дієвими практиками.

«Сьогодні існує нагальна потреба в проведені подібних навчальних заходів, які дають можливість отримати максимум інформації бажаючим створити ОСББ, розвіяти міфи та дати новий поштовх розвитку існуючим ОСББ» - зазначає одна з організаторок Форуму ОСББ у Чернігові Катерина Данькова.

Також на Форумі було обговорені нещодавні зміни до Закону України № 417 «Про особливості здійснення права власності у багатоквартирних будинків». Так, оскільки відповідно до даного Закону після 1 липня 2016 має відбутися перехід від послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій до послуг з управління багатоквартирними будинками та такий перехід може тривати до 6 місяців, законопроектом передбачається, що для забезпечення безперервності належного обслуговування багатоквартирних будинків, до моменту визначення управителя, їх обслуговуватимуть попередні виконавці послуг.

Крім того, законопроектом пропонується надати співвласникам право в будь-який момент розірвати договір з призначеним на конкурсних засадах управителем, якщо вони визначаться із формою управління будинком. Для цього вони, не пізніше ніж за 2 місяці, мають повідомити управителя про дострокове розірвання договору.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини