Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 11:39:43

Від рівня податкової культури кожного чернігівця залежить добробут міста

05.07.2016   08:12

Про важливість добровільної сплати податків, роботу фіскальних органів, підвищення відповідальності кожного мешканця задля розвитку міста йшлося під час наради, що відбулася у Чернігівській ОДПІ за участю міського голови Владислава Атрошенка.

Міський голова, враховуючи важливість дієвого діалогу фіскальних органів з платниками податків, спочатку відвідав Центр обслуговування платників. Владислав Атрошенко поспілкувався як з відвідувачами, так і з фахівцями Центру, звернув увагу на необхідність якісного інформаційного забезпечення платників податків актуальною інформацією. 

 Під час зустрічі з колективом, Владислав Атрошенко підкреслив, що міська влада та фіскальні органи працюють в одній команді та подякував за  співпрацю у наповненні місцевого бюджету.

«Ви повинні відчувати, що саме від вашої роботи залежить розвиток нашого міста» - наголосив Владислав Атрошенко.

Він також акцентував увагу на підвищенні контролю за сплатою податків, що безпосередньо впливають на поповнення бюджету, зокрема, земельного та акцизного.

У червні мешканці міста отримали податкові повідомлення-рішення зі сплати земельного податку. Міський голова з даного приводу звернув увагу, що міська рада своїм рішенням від 26 травня цього року затвердила додаткові пільги. Отже, з 1 червня 2016 року мешканці, яким призначено субсидії, мають пільгу зі  сплати земельного податку у розмірі 50 відсотків. Пільга поширюється на одну земельну ділянку у межах граничних норм для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка) площею не більш як 0,10 гектара.

Начальник Головного управління ДФС у Чернігівській області Олексій Барановський  позитивно оцінив роботу ОДПІ та підкреслив, що високі показники роботи інспекції у першому півріччі напряму залежали від сумлінності платників податків.

Наголосив, що  рівень добровільної сплати податків становить 98 відсотків. За шість місяців 2016 року до бюджету м. Чернігова перераховано 421,8 млн. грн. проти  276,4 млн. грн. за аналогічний період минулого року. Приріст склав 145,4 млн. грн.

Були окреслені також напрямки, що потребують першочергової уваги фіскального органу. Це посилення контролю у сфері оподаткування землекористувачів та реалізації пального, боротьба з нелегальним бізнесом. Також ОДПІ спільно з міською радою продовжує роботу над виведенням заробітної плати з «тіні».

Надзвичайно приємним акцентом зустрічі стало відзначення сумлінної праці співробітників. Подяки фахівцям інспекції вручив міський голова Владислав Атрошенко.

Останні новини Чернігівщини

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.

Більше 80% фахівців з інвалідністю в Україні не мають роботи: як держава планує залучити їх до ринку праці?

Більше 80% фахівців з інвалідністю в Україні не мають роботи: як держава планує залучити їх до ринку праці? 11:35

А ви знаєте, що в Україні понад 2,7 млн людей з інвалідністю? І лише 16% із них мають роботу. Невже так мало фахівців хочуть працювати? Певно, що ні. Одна із причин, що зупиняє людину з інвалідністю податися на вакансію - це відсутність належних умов для роботи.

10 модульних укриттів планують встановити поруч із зупинками громадського транспорту 11:31

Про це повідомив під час загальноміської наради 23 квітня в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако. Зараз у місті вже є шість таких захисних споруд і їх кількість збільшать коштом міського бюджету до 16.

 Корюківські поліцейські повідомили про підозру чоловіку, який чинив домашнє насильство щодо своєї матері

Корюківські поліцейські повідомили про підозру чоловіку, який чинив домашнє насильство щодо своєї матері 11:28

Житель Корюківського району за свої протиправні дії понесе кримінальну відповідальність. Йому загрожує до двох років позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 11:26

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 3 пожежі.