Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 15:33:07

Поза зоною зв’язку – сільчани трьох районів

30.06.2016   11:39Агенцiя

Села Олександрівка, Верхолісся, Піски, Забарівка, Сахутівка, Домашлин, Тютюнниця, Киселівка, Кирилівка, Нова Буда, Низківка, Маховики, Соснівка,Філонівка, Костючки, Лютівка Корюківського, Менського та Щорського районів перебувають у зоні сумнівного прийому мобільного зв’язку. Понад десять років тутешні жителі разом із сільською владою ніяк не вирішать проблему…

Років сім тому до Забарівки (Корюківський район) із Києва частенько приїздили фахівці з мобільного зв’язку. Ходили вулицями, обирали місце, де встановити антену, яка би поліпшувала зв’язок і забезпечувала його надійність. Але нічого путнього не знайшли. «Ось тоді я пройшов вулицями й відшукав необхідне місце, – каже сільський голова Володимир Козел. – Для них треба було, аби майданчик був дешевим. Саме звідси антена забезпечувала би хороше покриття великої території».

Фахівці з «Київстару» приїхали вдруге, обдивилися. Сказали, місце та будиночок придатні. Довго в селі чекали їх люди. Дуже надіялися, що у них з’явиться нормальний мобільний зв’язок(до цього він був безнадійним).
– Коли б у нас звели антену, вона могла би покрити велику територію, – каже вищезгаданий сільський голова . – У Низківці, Кирилівці, Забарівці, Пісках, Верхоліссі, Олександрівці, Тютюнниці, Сахутівці, Домашлині й Киселівці, ближчих селах Менського та Щорського районів жодних проблем би не було з отим зв’язком.

Та забули про селян кияни. І тоді тривогу забили в Олександрівці, яка в епіцентрі недосяжності мобілок. Не один раз писали до Києва. Зверталися до МТС, «Київстару». А наприкінці 2015 року – до «Лайфу», який планував зробити зв’язок у Домашлині. Тоді сільський голова Олександрівки Антон Редін попрохав, щоб антену встановили в їхньому селі. Та йому відповіли: «Ми робимо по черзі».

– Яка на сьогодні ситуація? – запитую в Антона Редіна.
– Багато людей із Олександрівки, Верхолісся, Пісків, а також навколишніх сіл скаржаться, що жодних змін у поліпшенні мобільного зв’язку не відбулося. Ми майже поза зоною прийому. Забули про нас зв’язківці-кияни… До найближчих антен (а вони у Корюківці й Городищі) – десятки кілометрів. До щогли, що в Городищі, можливо, ближче на чотири-п’ять кілометрів від нашого села. Там би потужності антени та обладнання треба додати. Тоді б у нас і в Забарівці, можливо, було би деяке поліпшення. Але й це не гарантовано…

З роками виявилося, що найкраще вибудувати антену в Олександрівці.

Звідси мали би хороше покриття всі вищезгадані села трьох районів.

Для цього голова разом із активістами села підшукав місце – двоповерхове приміщення на тракторному стані. Це територія «Олстасльону». Власники її погоджуються, ідуть назустріч селянам, аби саме тут встановити таку антену. Але до киян не достукатися…
У районі також дуже поганий мобільний зв’язок в Охрамієвичах, Маховиках, Соснівці, Буді, Романівському, Лупасовому, Новій Буді та ще у півдесятку сіл, які на різних «паралелях і меридіанах».

«Ми дуже просимо: посприяйте, – прохає Антон Редін. – А разом ця гірка проблема розв’яжеться ще майже для двох десятків сіл Корюківського й Менського районів. Сподіваємося на вас. Коли б запрацювали антена та її відповідне обладнання в Олександрівці, близько двох тисяч абонентів із інших сіл трьох районів мали би надійний зв’язок»


Віктор Божок, м. Корюківка

Останні новини Чернігівщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень 11:01

Поліцейські закликають громадян бути обережними у телефонних розмовах з незнайомцями та не поспішати виконувати їх вказівок пов’язаних з переведенням коштів.

25-річчя Академічного симфонічного оркестру “Філармонія” 10:39

“Любов до гармонії” — це не просто смисл слова “філармонія”. Це, певним чином, спосіб існування, який визначає сутність музичного колективу.