Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 01:39:29

Чернігівське село проголосило себе окремою частиною України і призначило свого "государя" Укрaїнa

06.06.2016   08:05

У Чернігівській області створена своя "держава", де видають паспорти, звільняють від сплати податків і кримінальної відповідальності.

У селі Бакаївка Ічнянського району на Чернігівщині щонайменше 14 років живе самопроголошений монарх і його піддані - так званий "Титульний суверенний народ України", йдеться у сюжеті ТСН.Тиждень.

За словами сільського голови Костянтина Бережняка, на князька він не ображається, проте жаліється, що той не сплачує податків. "Він не платить, але дружина за нього все заплатить. Він потім кричить — не плачу! Я підтверджую, він особисто нічого не платить, заплатила дружина і все нормально", - розповідає чиновник.

Сам "Його Величність" залишився без особистого автомобіля, який на штраф-майданчик забрали поліцейські Чернігова.

Ситуація здавалася б комічною, але наступного дня "государевий" автомобіль забирає якийсь його представник. Виявляється, заламінований папірець виданий від імені "Титульного суверенного народу України" на когось таки враження справив.

В Службі безпеки України повідомили, що інформації про наявність кримінальних проваджень щодо цієї організації немає, і додають: "Справжніми джерелами їхнього доходу є ввезення через державний кордон України транспортних засобів із території Європи та надання їм власних номерних знаків, оформлення так званих паспортів "Титульного Суверенного Народу України".
Крім того, керівництво ТСНУ залучає значні кошти від приватних підприємців. В обмін на фінансову підтримку, керівники ТСНУ обіцяють підприємцям надання екстериторіальних прав (звільнення від державного оподаткування, недоторканність майна, непідсудність)".
Скориставшись прогалиною у законах, кілька хитрунів спробували створити віртуальну, юридично недоторканну організацію, яка б нагадувала щось на зразок ООН у США. Фізично це її територія, але юридично чужа.

Також виявилося, що в українському законодавстві справді є таке формулювання. Описане воно в одному єдиному документі - КВЕДі - Класифікаторі видів економічної діяльності. Проблема в тому, що визначити собі такий вид діяльності організація може самостійно, що й ТСНУ зробила.

При цьому в офіційному реєстрі підприємців цього дивного утворення з назвою "Титульний суверенний народ України" знайти не вдалося. Проте правоохоронці не вперше зустрічаються з цією екстериторіальною економічною діяльністю. Хто знає скільки нерозмитнених машин і незаплачених податків змогли прокачати через фейкового государя.
Вочевидь відчувається, що за спинами смішних сільських дядьків із вигаданою короною стояв хтось реально впливовий. Государ, який знайшовся в Бакаївці, виявився не головним у ієрархії. Він пояснює, що аудієнції в справжнього потрібно просити через офіційний запит.
Далі, він сам вирішить — зустрічатися з журналістами чи ні. Після приїзду журналістів на офісі князька зникла табличка і авто з "дипломатичними" номерами. Втім, організацію можна легко знайти в інтернеті. І соцмережах чоловік викладає запрошення до консульств Росії та Білорусі про приєднання до екстериторії "государя-імператора".


http://tsn.ua/ukrayina/chernigivske-selo-progolosilo-sebe-okremoyu-chastinoyu-ukrayinoyu-i-priznachilo-svogo-gosudarya-667364.html   

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини