Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 09:45:16

Відбувся захід для родин військових, присвячений дню захисту дітей

04.06.2016   11:52Агенцiя

Протягом 5 годин родини захисників мали нагоду забути про всі негаразди, пов’язані зі словом «війна» та поринути в світ сміху, безтурботності та розваг.

Як зазначила одна із учасниць: «Я відчула себе, як в 20 років, забула про всі проблеми на цей час». А інша: «Моєму сину 15 років і він в такому віці, що мама «нічого не розуміє, бо вона з кам’яного віку», а тут, коли ми були в одній команді, ми стали ближчими, ми стали одним цілим».
 
Отже, що ж за пригоди чекали на родини військовослужбовців? В програмі були квести, змагання між родинами, вікторина «Що я знаю про Україну», показ захоплюючого відео, уроки доброти, цікаві лекції з громадянської активності, уроки-практикуми з надання першої медичної допомоги, управління стресом, правил поведінки на випадок початку бойових дій. Як діти, так і їх батьки мали нагоду не тільки послухати важливу інформацію, але і спробувати використати набуті знання на практиці. Крім цього на учасників чекав пікнік: каша зварена в казані, піца, солодощі, призи та багато цікавого.
 
За словами організаторів ГО «Ініціатива «Активні громадяни», даний захід мав декілька цілей. Це не тільки святкування дня захисту дітей, безтурботний відпочинок родин військових, знайомство, згуртованість як дорослих, так і дітей, але й культурне та патріотичне просвітництво і активізація громадянського суспільства.  Як зазначила Юлія Ніколаєнко, один із волонтерів, відгуки родин були дуже хороші, сім’ї залишали захід задоволеними і щасливими, і, навіть, декілька родин виявили бажання приєднатися до діяльності організації в якості волонтерів. А керівник організації Наталія Воскресенська написала на своїй сторінці в фейсбук про захід: «Дітей треба відривати від комп'ютерів, проводити з ними час, будувати довірливі стосунки. Повірте, вони цей час, проведений з вами, будуть завжди пам'ятати. Цінуйте один одного, любіть і будьте щасливі!»
 
Організатори: ГО «Ініціатива «Активні громадяни» за підтримки департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю
Чернігівської ОДА.
 

Останні новини Чернігівщини

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.

Станція технічного обслуговування "GARAGE" у Чернігові 09:38

Завдяки програмі «Власна справа» урядового проєкту єРобота тисячі українців вже здійснили свої мрії про власний бізнес. Ми радіємо кожній новій підприємницькій ініціативі і пишаємося кожним грантером.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:23

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди, 2 пожежі та 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення. Внаслідок цих подій 2 особи постраждали.

Рух автотранспорту по вулиці Любецькій планують відкрити у травні 09:11

Виконавчий комітет Чернігівської міської ради на засіданні 24 квітня погодив дозвіл на продовження перекриття вул. Любецької від Ріпкинської до Широкої до 31 травня 2024 року.

Міжнародні донори розглядають можливість створення на Чернігівщині сучасного закладу пластично-реконструктивної хірургії та загальної реабілітації 08:17

Над проєктом створення клініки пластично-реконструктивної хірургії та загальної реабілітації працює Благодійний фонд «Місія солідарності».