Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 15:18:55

Наближаються Поминальні дні

07.05.2016   09:04Агенцiя

Суперечки що доцільність хрестів і пам'ятників уздовж доріг ведуться, напевно, з часів появи доріг. Причому з кожним роком дискусії стають все активніше.

Одні вважають, що німі пам'ятники чужого горя служать додатковим нагадуванням водіям про необхідність дотримання правил дорожнього руху, прояви обережності на дорогах. Але є і інша думка - пам'ять повинна жити в серці, а не в металі або граніті на автодорогах.

Все частіше вздовж узбіч доріг можна побачити траурні квіти, вінки і навіть невеликі обеліски. Усе це - справа рук рідних і близьких тих, хто загинув в автомобільних аваріях. Як мовиться, смерть - горе не померлих, а що залишилися в живих. Ось живі у відчаї і прагнуть всіляко підтримати пам'ять про загиблих, якимсь чином, підсвідомо, полегшити свої страждання у зв'язку з втратою дорогих їм людей.

Автошляховики занепокоєні. На дорогах Чернігівської області, а втім, і не лише тут, подібні знаки скорботи зустрічаються досить часто. Але є місця, де, судячи з таких прикмет, аварії відбуваються з регулярністю, що лякає. Залишаючи все так, як є, недовго і до крайності дійти: наші заміські дороги сприйматимуться не інакше як "кладовищенські".

Служба автомобільних доріг у Чернігівській області щорічно приділяє увагу цьому питанню. Річ у тому, що шляховики зобов'язані прибирати усе стороннє з узбіч доріг, будь то незаконно встановлений рекламний щит або ритуальна атрибутика. Але у проблеми, звичайно, є тонкість - далеко не кожен працівник ДП «Чернігівський облавтодор» підніме руку на пам'ятний знак. Тому шляховики і просять сім'ї загиблих самостійно прибрати усі вінки, пам'ятники або усипальні з узбіч. Тобто закликають до того, щоб родичі загиблих прийняли добровільне рішення. Оскільки рано чи пізно усе стороннє, що знаходиться на полосі відводу автодоріг ліквідують.

Останні новини Чернігівщини

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:55

Протягом минулої доби зареєстровано 4 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 3 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала.

Психологічна підтримка для людей, які зазнали страждань внаслідок війни 09:51

Український ветеранський фонд започатковує терапевтичну групу для тих, хто зазнав страждань внаслідок війни – людей, які чекають рідних з фронту, внутрішньо переміщених осіб та усіх, хто відчуває тривогу і знесилення через війну.

25 квітня: цей день в Україні і світі

25 квітня: цей день в Україні і світі 08:47

ДЕНЬ 792 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 792 RUSSIAN AGRESSION

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».