Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 05:05:10

Великодній подарунковий поїзд на Схід. ВІДЕО

30.04.2016   12:50Агенцiя

Чернігівські господині активно готуються до Великодня, докупають продукти, печуть паски, фарбують яйця та чаклують над смаколиками для святкового столу.

Але для того, щоб тут, на Чернігівщині, мирно святкували Воскресіння Господнє, на Сході наші чоловіки мужньо оберігають нас від російсько-терористичної навали. Аби підбадьорити захисників, прихожани Свято-Катерининського собору та й просто небайдужі чернігівці зібрали кількасот кілограмів святкових наїдків, аби передати на передову хоч трохи домашнього тепла та любові.

Вже в 57-й раз від собору Великомучениці Катерини у далеку путь на схід України до мужніх чоловіків, які боронять українську землю від російсько-терористичної навали, відправляється гуманітарний поїзд.
Цього разу привід особливий, адже за кілька днів християни східного обряду святкуватимуть Великдень, і привітати з цим святом треба якомога більше чоловіків, які через події в державі не зможуть провести це свято вдома з родинами.

Оскільки головне завдання цієї поїздки — привітати захисників з Великоднем, то переважна більшість вантажу — це паски, крашанки та інші смаколики. Збирали продукти для святкового поїзду всім миром.
Так, наприклад, з Городнянщини передали близько чотирьох сотень яєць, волонтери й підприємці закупили святкову здобу. Не залишилися осторонь зборів городяни. Пані Галина через роботу пасок напекти ще не встигла, але смаколиків вже наготувала, хутенько прибігла до церкви, аби встигнути передати все захисникам, бо дуже хотіла порадувати хлопців на свято.

Перед від’їздом на Схід пасочки освятив архієпископ Чернігівський і Ніжинський Євстратій і благословив волонтерів у дальню путь.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини