Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 11:31:31

На Чернігівщині за рік від тяжких захворювань помирає до 30 дітей

19.04.2016   15:44Агенцiя

У Чернігові мають намір створити центр з надання паліативної допомоги тяжкохворим дітям та їх батькам. Про це йшлося під час наради в облдержадміністрації.

Згідно даних статистики, сьогодні в Чернігівській області за рік від тяжких захворювань помирає до 30 дітей. І близько 500 дітей від народження до 17 років страждають на онкогематологічні, неврологічні хвороби, мають вроджені вади розвитку, які в будь-який момент можуть потребувати паліативної допомоги.

За словами, виконуючого обов’язки начальника обласного управління здоров’я Володимир Пулін, в Чернігові зараз немає центру паліативної допомоги тяжкохворим дітям.

"В Чернігові зараз дійсно немає подібного центру, адже це не тільки відділення чи спеціалізований хоспіс, а й допомога хворим вдома. В Чернігові взагалі немає подібного відділення. Та великим питанням є персонал, адже в нас нема підготовлених людей, які можуть надавати паліативну допомогу. Тому, на мою думку, починати нам слід не з відділення, а з зі створення палати паліативної допомоги при обласній дитячій лікарні", - сказав він.

Задля розробки концепції надання паліативної допомоги дітям на Чернігівщині запланували створити робочу групу.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини