Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 02:04:02

Чернігівці провели День довкілля

18.04.2016   08:39

16 квітня, в Чернігові відбувся День довкілляз прибирання міських територій. У загальноміському суботнику взяли участь Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко, його заступники, секретар міської ради, працівники структурних підрозділів міської ради.

Міський голова з колективом міської ради працювали в Центральному парку культури та відпочинку.

— Величезна подяка всім чернігівцям, які долучилися до прибирання нашого міста в ці передвеликодні дні, — сказав Владислав Атрошенко. Він відзначив, що при проведенні таких заходів керівництво міста та працівники міської ради мають показувати приклад іншим, та закликав жителів Чернігова зберігати місто чистим та ошатним надалі і завжди.

День довкілля в Чернігові став частиною місячника з благоустрою міських територій, парків, скверів та поліпшення санітарного стану довкілля, який триватиме до 30 квітня.

Координують проведення місячника з благоустрою цього року районні у місті ради. За їх інформацією, безпосередню участь у його проведенні цієї весни беруть понад 8 тисяч чернігівців. Це трудові колективи підприємств, установ та організацій, студенти, активісти громадських організацій До доброї справи по всьому місту приєднуються мешканці багатоповерхівок і приватного сектора, які прибирають та прикрашають свої двори та вулиці.

На вивезенні зібраних під час весняної толоки торішнього листя та сміття в місті цього року задіяно 7 навантажувачів, 5 тракторів та 10 самоскидів. Більша частина цієї техніки працюватиме й після суботника, доки місто не буде прибрано повністю.

Серед знакових місць, які під час місячника благоустрою планується розчистити та звільнити від сміття спільними зусиллями комунальників та небайдужих чернігівців, територія міського парку та узбіччя «стежини здоров’я» (дороги від парку до пляжу «Золотий берег»), берег р. Стрижень» від дамби на вул. Михалевича до шлюзу на вул. Береговій, берег р. Десна від човнової станції до пішохідного мосту, Залізничний парк та парк біля підприємства «Хімволокно».

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини