Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 21:44:49

Під час засідання комісії з питань ТЕБ та НС розглянуті питання запобігання пожежам у екосистемах та на торфовищах

25.03.2016   06:42Агенцiя

24 березня в Чернігівській облдержадміністрації відбулося засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій під головуванням першого заступника голови облдержадміністрації Леоніда Сахневича.

У засідання взяли участь керівництво районних державних адміністрацій, Департаментів і управлінь облдержадміністрації, правоохоронних органів, відомчих організацій та спеціалізованих служб. Одним з питань розглянуто стан готовності підрозділів Управління ДСНС до реагування на можливі пожежі, надзвичайні ситуації і події та заходи, які необхідно виконати для запобігання їх виникнення в природних екологічних системах, лісових масивах та на торфовищах.

Як зазначив під час своєї доповіді тимчасово виконуючий  обов'язки начальника Управління ДСНС України у Чернігівській області Дмитро Бескостий, на Чернігівщині з початку року внаслідок випалювання населенням залишків сухої рослинності та сміття на присадибних ділянках і відкритих територіях зареєстровано 26 пожеж, під час яких одна людина загинула, вигоріло понад 73 га сухої рослинності. Крім того, виникла одна пожежа торфу на площі 0,1 га.

- Провівши аналіз виникнення протягом 2014-2015 років торф'яних пожеж, необхідно зазначити, що враховуючи незначний рівень весняного водопілля та погодні умови, які можуть утворитися протягом пожежонебезпечного періоду, є висока вірогідність виникнення торф'яних пожеж у Козелецькому, Чернігівському, Ічнянському та Ріпкинському районах. Проблемними питаннями такої ситуації залишаються мала кількість вододжерел, які можливо використовувати для цілей пожежогасіння, або їх значна віддаленість, відсутність води, несправність запірної арматури на технічних спорудах в мережах меліоративних каналів, неможливість утримання осушених торфових земель у їх природному зволоженому стані.

З метою протидії пожежам щодобово в пожежно-рятувальних підрозділах на чергуванні знаходиться 195 чоловік особового складу та 60 одиниць основної і спеціальної техніки, які готові до виконання завдань за призначенням. У разі істотного погіршення обстановки, вищевказана кількість особового складу та техніки може бути збільшена вдвічі за рахунок резерву. Проте, нам необхідна підтримка з боку підприємств, організацій, установ, які можуть впливати на покращення даної ситуації, - підкреслив Дмитро Бескостий.

Підводячи підсумки роботи комісії, перший заступник голови облдержадміністрації Леонід Сахневич визначив пріоритетні завдання з метою вжиття невідкладних заходів реагування, які передбачені розробленим "Комплексним планом заходів обласних управлінь, організацій і підприємств, місцевих органів виконавчої влади щодо протидії масовим пожежам лісів, торфовищ і сільгоспугідь у весняно-ліній період 2016 року".

Останні новини Чернігівщини

Депутати готуються до 39-го засідання сесії: відбулася погоджувальна рада 17:54

Підтримка ЗСУ, відновлення інфраструктури, оренда земельних ділянок через аукціони. Ці та інші питання, які стосуються життєдіяльності та функціонування міста, розглянуть депутати та депутатки Чернігівської міської ради на найближчому засіданні сесії.

«Ялівщина» та проєкти звернень-рекомендацій Громадської ради – на черговому засіданні Президії 17:13

«Громадськість неодноразово ставала на захист РЛП «Ялівщина», щоб вберегти її від забудови. Ще минулого року на сесію облради винесли на затвердження Проєкт організації території регіонального ландшафтного парку «Ялівщина», охорони, відтворення та рекреаційного використання його природних комплексів та об’єктів.

На Прилуччині під час пожежі загинула літня жінка 16:39

Сьогодні близько 11 години до прилуцьких рятувальників надійшло повідомлення про пожежу житлового будинку у районному центрі.

Герої посмертно: ще 37 нагород передали рідним 16:08

Ордени Богдана Хмельницького та "За мужність" ІІІ ступеня, медалі «За військову службу Україні» сьогодні передали дружинам, дітям, батькам та іншим близьким Героїв.

За добу сапери виявили 20 вибухонебезпечних предметів 15:29

Впродовж доби саперами частини піротехнічних робіт, підводного та гуманітарного розмінування Аварійно-рятувального загону спецпризначення

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини