Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 14:07:57

Переддень свята 8 березня пройшла фахова дискусія на тему "Соціально-трудові права жінок в Україні"

02.03.2016   15:27Агенцiя

Стан дотримання трудових прав працюючих жінок, зокрема, щодо оплати праці, безпечних умов праці, можливості покращення захисту прав жінок через механізми колдоговірного регулювання на рівні підприємств і організацій на Чернігівщині, виконання Україною «Цілей тисячоліття (2000-2015)», визначення пріоритетів захисту прав жінок – ці та інші теми обговорили експерти під час фахової дискусії в Навчально-методичному центрі профспілок.

Захід пройшов за ініціативою Федерації профспілкових організацій Чернігівської області, Департаментів сім'ї, молоді і спорту, соціального захисту населення Чернігівської обласної державної адміністрації, підприємства «Навчально-методичний центр» профспілок, Чернігівської обласної організації Спілки жінок України. Участь в обговоренні взяли, зокрема, голова Федерації профспілкових організацій Чернігівської області Ігор Москаленко, заступник директора Департаменту сім'ї, молоді і спорту — начальник управління у справах сім'ї та молоді Світлана Скиба, заступник директора Департаменту соціального захисту населення Катерина Тимощенко.

- Ст.3 Конституції України проголошує, що “Людина, її життя і здоров'я, честь і гідність, недоторканність і безпека є найвищою цінністю”. Права і свободи людини, їх гарантії повинні визначати зміст і спрямованість діяльності держави. Але, на жаль, це не завжди відбувається. Активна діяльність громадських організацій, особливо профспілкових і жіночих, упродовж останнього десятиліття зробила права жінок більш окресленими, наше завдання в тому, щоб зробити їх більш досяжними, — зазначив голова Федерації профспілкових організацій Чернігівської області Ігор Москаленко.

Привертати увагу громадськості до загальнолюдських прав жінок необхідно, тому що не завжди жінки достатньо поінформовані про них, не вміють ними користуватися та належним чином відстоювати. Важливо також оприлюднювати факти порушення прав на підставі ґендеру та боротися з такими випадками; сформувати нову практику прав людини, яка повністю вирішуватиме питання загальнолюдських прав жінок, — зазначили учасники фахової дискусії. Саме тому вже четвертий рік напередодні свята 8 Березня в нашій області проводиться ряд заходів у рамках регіональної акції “Жінка, знай свої права”.

За останній час в Україні досягнуто значного прогресу в просування ґендерної рівності. Профспілки, жіночі й громадські організації, бізнесові кола надають значної уваги цій проблемі і докладають зусиль для подолання дискримінаційних стереотипів, які створюють жінкам перешкоди для отримання гідної роботи та доходів, для захисту інтересів у сімейному житті.

В усьому світі проблеми ґендерної рівності — один із пріоритетних напрямів у діяльності профспілок та їх об'єднань. Федерація профспілок України і ФПО проводять значну роботу із залучення профспілкових організацій до вирішення ґендерних проблем у трудових колективах і профспілках. Президія Федерації профспілкової організації Чернігівської області разом із Навчально-методичним центром профспілок, обласною організацією Спілки жінок України проводять велику роботу з поліпшення становища жінок в області, зі зміни ставлення жінок і чоловіків до питань їхнього рівноправ'я.


До відома:
Міжнародний жіночий день відзначається в 100 країнах світу з 1977 року згідно з рішенням Генеральної Асамблеї ООН як день боротьби працюючих жінок за свої права. Прогресивне людство повинно забезпечити право кожної жінки на життя, вільне від насильства, з чим стикається чи не кожна третя жінка у світі; на гідну оплату праці; на свободу від дискримінації, яка заважає брати активну участь в економічному житті; на рівний голос при прийнятті рішень, що впливають на її життя; вона також має право вирішувати, коли і скільки мати дітей.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини