Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 19:55:06

Громадяни допомогли поліцейському затримати двох хуліганів, озброєних ножем

27.02.2016   07:41

Після того, як в маршрутному таксі поліцейський зробив зауваження двом молодикам, які поводили себе з явною неповагою до оточуючих, порушники напали на правоохоронця.

Застосувавши прийоми рукопашного бою, майор поліції одного затримав, іншого спіймали перехожі.

25 лютого старший оперуповноважений в особливо важливих справах управління захисту економіки в Чернігівській області їхав у справах маршрутним таксі. В салоні знаходилися двоє чоловіків, які вживали в розмові нецензурні вислови, демонстрували свою неповагу до громадян і поводилися неадекватно.

Поліцейський представився і зробив молодикам зауваження з вимогою припинити антигромадську поведінку, на що ті не відреагували, а почали провокувати майора поліції на конфлікт. У одного з парубків випав з кишені газовий балончик «Терен-4М», який призначений для користування виключно в правоохоронних органах.

Поліцейський викликав наряд патрульних аби перевірити особи підозрілих молодиків. Після цього парочка одразу вирішила покинути салон маршрутного таксі аби уникнути спілкування з поліцією. Правоохоронець вийшов слідом за ними і запропонував чоловікам дочекатися приїзду патруля.

Ця пропозиція викликала у парубків агресію, вони вчинили опір поліцейському, накинулися на нього, а один почав розмахувати ножем. Порушники завдали правоохоронцю тілесні ушкодження у вигляді подряпин шиї та саден кисті.

Після блискавичного застосування прийому рукопашного бою правоохоронець обеззброїв нападника. Іншого молодика затримали небайдужі перехожі і утримували до приїзду патруля.
Затриманими виявилися місцеві мешканці, раніше судимі за незаконний обіг наркотиків.

Інформація про подію внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань, відкрито кримінальне провадження за частиною 2 статті 345 Кримінального кодексу України (умисне заподіяння працівникові правоохоронного органу чи його близьким родичам побоїв, легких або середньої тяжкості тілесних ушкоджень у зв'язку з виконанням цим працівником службових обов'язків) - карається обмеженням волі на строк до п'яти років або позбавленням волі на той самий строк.
Триває досудове розслідування.

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.