Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 19 березня, 06:45:32

Незабаром громадськість зможе відстежувати рух бюджетних коштів

24.02.2016   08:35Агенцiя

Можливість наглядати за рухом бюджетних коштів скоро матиме будь-який представник громадськості, якщо він вміє користуватися Інтернетом. Така перспектива відкривається завдяки впровадженню електронної системи використання публічних коштів E-DATA.

Та для початку опанувати систему мають фінансисти та економісти органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, підприємств та організацій, що співпрацюють з бюджетними установами — словом, розпорядники та одержувачі бюджетних грошей.

Один з розробників порталу E-DATA — столичний Центр політичних студій та аналітики спільно з Міністерством фінансів України та за підтримки Чернігівської облдержадміністрації провів сьогодні у Чернігові навчальний семінар «Організація доступу до публічних коштів, якими розпоряджаються органи влади через портал E-DATA».

За словами голови Центру Віктора Тарана, організатори семінару прагнули не лише ознайомити потенційних користувачів з новою системою звітності, а й залучити їх до обговорення недоліків у роботі порталу публічних фінансів, адже на сьогодні E-DATA працює у тестовому режимі.

Віктор Таран зауважив, що Чернігів є першим містом, де проходить подібний захід. Тому враження чернігівських користувачів є надзвичайно цікавими для розробників порталу та дуже важливими для удосконалення його подальшої роботи.

На необхідності впровадження нової електронної системи використання публічних коштів наголосив перший заступник голови облдержадміністрації Леонід Сахневич, який взяв участь у роботі семінару. Така новація має полегшити подання звітності, підвищити ступінь прозорості використання державних коштів та покращити фінансову дисципліну в цілому, вважає Леонід Сахневич.

Голова Центру політичних студій та аналітики Віктор Таран подякував облдержадміністрації за допомогу та висловив надію на подальшу співпрацю.

Він нагадав, що подібні системи працюють в Європі та США протягом кількох десятиліть. І хоч в Україні своя специфіка, зокрема, технічна, на повну потужність система запрацює вже з літа поточного року. Віктор Таран переконаний, що широке впровадження публічної електронної звітності підвищить фінансову грамотність не тільки відповідних працівників, а й пересічних громадян, які наочно бачитимуть рух державних коштів.

Останні новини Чернігівщини

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій 12:34

Упродовж минулого тижня (з 11 по 18.03.2024) щоденно в підрозділах Головного управління ДСНС України у Чернігівській області перебувало на цілодобовому чергуванні 201 чоловік особового складу та 72 одиниці спеціальної техніки

Книжкові подарунки від Українського ПЕН!

Книжкові подарунки від Українського ПЕН! 12:28

15 березня до Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових завітали представники Українського ПЕН з чудовими книжковими подарунками!

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 12:24

Протягом минулої доби зареєстровано 28 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди та 26 пожеж. Внаслідок цих подій загинули 2 особи та 2 особи постраждали.

 Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту

Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту 10:22

Впродовж минулої доби у Чернігівській області сталися дві дорожньо-транспортні пригоди за участю водіїв мототранспорту, в результаті яких двоє людей загинуло та двоє зазнали травм.

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою 10:13

Навіть у період воєнного стану на Чернігівщині є роботодавці, які пропонують роботу з гідною зарплатою. Кому і скільки готові платити?

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини