Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 04:11:05

Прокуратура вивчає питання можливих порушень прав громадян на охорону здоров’я

05.01.2016   08:02

Згідно з розповсюдженою в Інтернет-виданнях інформацією, зокрема викладеною у статті «Як з пацієнтів збирають кошти в Чернігові», хворими нібито сплачуються кошти за обстеження (електрокардіографію та флюорографію) без видачі про це платіжних документів.

Як встановлено, постановою Кабінету Міністрів України від 17.09.1996 № 1138 затверджено перелік платних послуг, які надаються в державних закладах охорони здоров’я та вищих медичних закладах, якою плата за електрокардіографію та флюорографію не передбачена.

Розпорядженням голови облдержадміністрації від 17.07.2013 № 295  затверджено тарифи на платні послуги, що надаються Чернігівською міською лікарнею № 2. Встановлені тарифи на платні послуги з проведення: медичних оглядів працівників певних категорій, профілактичних медичних оглядів для отримання дозволу на право носіння зброї громадянами та посвідчення водія транспортних засобів, а також відповідних профілактичних медичних оглядів, що надаються міською лікарнею.

Водночас до вказаного переліку не включено надання послуг – електрокардіографії та флюорографії.

З метою встановлення дотримання вимог законодавства при наданні медичних послуг прокуратурою, згідно зі статтею 23 Закону України «Про прокуратуру», інформацію для відомчого контролю направлено до Управління охорони здоров’я облдержадміністрації.

Після отримання відповідних висновків органами прокуратури буде надано правову оцінку діям службових осіб закладу.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини