Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 06:18:17

Поліція затримала вантажівку новорічних сосон

18.12.2015   15:29

В ході проведення відпрацювання у сфері охорони, захисту, використання та відтворення лісів на території Чернігівській області мобільні групи поліції постійно виявляють порушення у цій галузі.

Так, під час контролю за рухом транспорту, що перевозить ліс та лісопродукцію, поліцейські Новгород-Сіверського відділу поліції зупинили на 167 кілометрі автодороги «Чернігів-Новгород-Сіверський-Грем'яч» вантажний автомобіль "Iveco" під керуванням жителя Полтавської області, який перевозив згідно накладної 500 новорічних сосонок.

Перевіривши документи, у правоохоронців виникли сумніви щодо їх належного оформлення. На місце події була направлена слідчо-оперативна група. Водій не зміг пояснити поліції ні де він завантажував ці сосни, ні в якому місці вони вирубувалися. Крім того, в автомобілі виявилося не 500 дерев, як у накладній, а 858.

На Чернігівщині поліція затримала вантажівку новорічних сосон (фото3)Автомобіль і вантаж затримані, інформація про подію внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Відкрито кримінальне провадження за статтею 246 Кримінального кодексу України (незаконна порубка лісу) - карається штрафом від п'ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на той самий строк, з конфіскацією незаконно добутого.

На Коропщині в ході проведення заходів з протидії незаконній порубці лісових насаджень поліція зупинила вантажівку «Man». Водій з Сумської області перевозив без відповідних документів 200 сосонок. Слідчо-оперативна група встановила, що дерева йому продав фермер, який взяв в оренду поле, яке майже двадцять років не обробляється. За цей час поле практично повністю заросло самосійними соснами.

Навесні підприємець збирався засіяти його зерновими, тож вирішив і посівну площу розчистити, і грошенят заробити. Але про належне оформлення документів він не подбав, от і створив проблеми собі та бізнес-партнерові. Оперативно профілактичні заходи тривають, вони будуть посилені із залученням значної кількості особового складу поліції ближче до Новорічних свят, коли активізуються браконьєри.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини