Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 07:01:47

Володимир Ткач прокоментував вимоги підприємців-активістів, що ініціюють акцію протесту проти монополізму ПАТ "Чернігівобленерго"

21.11.2015   08:43Агенцiя

«Всі вимоги бізнесменів - мітингувальників стосуються законодавчої бази України та нормативних документів, що регулюють взаємовідносини енергопостачальника та споживачів. Тому вони мають бути озвучені під стінами Верховної Ради та уряду, а не виливатися в проплачених акціях протесту під виробничими приміщеннями обленерго», - відповідну думку Голова правління ПАТ «Чернігівобленерго» Володимир Ткач озвучив 20 листопада, під час прес-конференції, у відповідь на нещодавню промову представників громадських організацій підприємців.

Вимоги організаторів акції – протесту:
    1.Прийняти Закон України «Про примусову зміну власників підприємств-монополістів на вимогу територіальної громади».
    2.Позбавити енергопостачальника монопольного становища щодо виконання проектної документації та виконання робіт з приєднання.
    3.Скасувати плату за приєднання до електромереж.
    4.ВР, КМУ, НКРЕКП розробити та впровадити законодавчу базу щодо зобов’язання енергопостачальника розвивати власні електричні мережі за рахунок власних прибутків та інвестиційних програм.
    5.На законодавчому рівні скасувати: ліміти споживання та авансові платежі. Проводити оплату за фактично спожиту електроенергію.
    6.Демонополізувати ринок електроенергії шляхом впровадження перерозподілу розподільчих мереж енергокомпаній між новими власниками через укладання договорів купівлі-продажу та видачу відповідних ліцензій.

"Перш ніж щось вимагати, потрібно бути чесними перед собою та зробити щось власноруч для міста і громади. Сьогодні два підприємці, які мають особисту неприязнь до енергопостачального підприємства вцілому, через те, що у одного неоплачений штрафний акт на 120 тис.грн. за позаоблікове споживання, у іншого - технічні умови, розкачують настрої суспільства заради особистих преференцій. Вони не визнають нормативних документів, які встановила українська влада і вимагають змін. І тоді коли в законному порядку за порушення Правил користування електроенергією, до них будуть застосовані дії передбачені законом, а це – відключення, скажуть, що обленерго «помстилося» за їхнє прагнення добитися справедливості» - сказав керівник обленерго.

Голова правління Товариства прокоментував кожен з пунктів вимог та заяв бізнесменів, які були оприлюднені в ЗМІ.

Авансовий платіж, передплата, а також «ліміти» - договірні величини для юридичних осіб узаконені договірними умова у відповідності до чинного законодавства. Їх скасування може призвести до появи боргів, через те, що протягом місяця підприємство споживає електроенергію безкоштовно, потім визнається банкротами і, в результаті таких операцій, «Чернігівобленерго» на сьогодні, має 6,5 млн.грн. боргу за електроенергію.

Вцілому, на сьогодні, споживачі Чернігівщини заборгували ПАТ «Чернігівобленерго» близько 75 млн.грн, з них 10 млн. грн. - це споживачі групи «промисловість».

На думку Володимира Ткача, всі ці організації акцій викликають підозру. Сьогодні в не спокійний для країни час, в 50 км від кордону з агресором, такі протистояння не на користь суспільству. Адже саме з таких невдоволених українським законодавством розпочиналися події в Луганській області, і особи, які там стояли з плакатами проти обленерго, потім взяли прапори країни-агресора.

«Дехто хоче популіськими речами привернути увагу до своєї постаті. Це краще демонструвати добрими справами - допомагати воїнам АТО, малозабезпеченим сім‘ям, займатися благоустроєм рідного міста», - зазначив Володимир Ткач.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини